Motanul ăsta face skateboard! A ajuns în Cartea Recordurilor

Curajosul și adorabilul Bao Zi, un motan din rasa American Shorthair, a scris istorie în timp ce și-a arătat abilitățile de skateboarding. Felina, care locuiește în China alături de stăpânul său, Li Jiangtao, a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a doborât titlul pentru cea mai rapidă pisică pe skateboard. Bao Zi a parcurs 10 m în doar 12,85 de secunde.

Motanul Bao Zi în timp ce face skateboard
Motanul Bao Zi este pasionat de skateboarding (Foto: captură video)

Bao Zi este un motan sportiv

Motanul are doar un an și opt luni, dar e deja un superstar! Proprietarul său este un dresor experimentat de animale de companie, care a lucrat inițial doar cu câini. În ciuda experienței sale extinse, nu a recunoscut imediat talentul lui Bao Zi. „Am antrenat câini mai bine de un deceniu și am început să fac skateboard cu propriul meu câine, ca un hobby. Dar Bao Zi a arătat un interes puternic pentru plăcile de skateboard, așa că am a decis să îi cultiv și lui acest talent”, a explicat Li Jiangtao.

Bărbatul susține că a adoptat felina ca să sperie șoarecii din casă. La început, Bao Zi Bao Zi a fost la fel ca orice alt pisoi - mereu în căutarea hranei, a somnului și a mângâierilor. Însă, în timp a devenit tot mai activ, așa că Li l-a luat cu el în parcurile pentru skateboard.

„Bao Zi e dornic de aventură și îi place să se plimbe. Acasă, este o minge de blană leneșă, dar la skatepark se transformă într-un motan total diferit – încrezător și îndrăzneț”, l-a lăudat Li.  Asta l-a determinat pe Li să se documenteze cu privire la dresajul pisicilor. Până în prezent, el a dresat 13 pisici să folosească toaleta – inclusiv să tragă apa singure.

Bao Zi poate efectua, de asemenea, o serie de trucuri: se preface că e mort, sare peste obstacole, se rostogolește, trece prin cercuri, apasă pe sonerie, împinge butoaie și chiar poate face dribling cu o minge de baschet. Dar i-a luat cel mai mult să învețe să se dea cu placa de skateboard – un an întreg de antrenamente. „Prietenii mei și fanii lui Bao Zi m-au susținut în această provocare. În fiecare zi, primim mesaje frumoase de la oameni din întreaga lume. Este cu adevărat special pentru mine faptul că putem aduce bucurie în viața atâtor persoane.”, a mai spus Li.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cafea cu pulbere de ciuperci medicinale  Sursa foto shutterstock 1453768808 jpg
image
image
image
image
image
image
index (2) webp
front farmacista 1 jpg
Avocado FOTO Shutterstock jpg
foto1 dragos la sinaia jpg
baza motociclisti 2 jpg
beach 6292382 1280 jpg
biblie freepik jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net