Cum arată cea mai mare pisică din lume! Când se ridică în picioare e cât un copil

Ultima actualizare:

Xartrux este un motan din rasa Maine Coon, în vârstă de șase ani, din Sao Paulo, Brazilia. Stăpâna lui, Márcia Regina de Oliviera, crede că este cea mai mare pisică din lume. Și s-ar putea să aibă dreptate, întrucât deținătoarea actualului titlu, care trăiește în Italia, e mai scundă cu 11 cm.

Motanul Xartrux în brațele stăpânei sale, Marcia
Xartrux are aproximativ 130 cm lungime (Foto: Captură video Skynews)

Márcia a contactat deja Cartea Recordurilor și așteaptă un răspuns pentru a face măsurătorile oficiale. Ea și partenerul ei de viață, Jean Martins, cresc pisici din rasa Maine Coon din anul 2013. Ei au în total 35 de feline în casă, dar Xartrux este cel mai mare dintre ele. Cu toate acestea, atunci când s-a născut, el era cel mai mic dintre frații săi, cântărind doar 80 de grame.

Xartrux este foarte blând

Motanul Xartrux
Xartrux este foarte expresiv (Foto: Instagram)

 „Oricât de ciudat ar suna, Xartrux a fost într-adevăr pisoiul cel mai mic dintre toți frații lui. S-a născut aici, în casă. Erau 4 pui, iar el cântărea doar 80 de grame, am crezut că nu se va dezvolta. Cu toate acestea, a început să crească brusc și când avea 4 luni, era deja enorm, cântărind 4,5 kilograme și măsurând 1 metru lungime.”, a declarat femeie, potrivit Sky News. Acum, motanul are toate șansele să îl detroneze pe Barivel, tot din rasa Maine Coon, care este oficial cea mai mare pisică din lume, având o lungime de 119 cm. Dar Xartrux, potrivit stăpânei sale, e mai lung cu peste 10 cm, el măsurând aproximativ 130 de cm.

Rasa Maine Coon este una dintre cele mai mari din lume și a fost considerată anterior cea mai mare până la introducerea pisicii Savannah, la mijlocul anilor ‘80. În medie, masculii Maine Coon pot cântări între 8-10 kg. Pe cât de uriaș, pe atât de blând este Xartrux. Stăpânii au numai cuvinte de laudă la adresa motanului.

Xartrux are toate standardele rasei: mărimea, docilitatea, lenea. Este o pisică dulce și face ce vrea cu noi!”, a mai spus Márcia. Motanul a devenit o adevărată vedetă pe rețelele sociale, datorită faptului că îi place să stea în brațe, dar și pentru că este absolut adorabil. Felina docilă își lasă stăpâna să o filmeze și să o pozeze fără probleme, iar fanii săi sunt extaziați ori de câte ori văd imagini noi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net