Emoționant! O pisică a străzii poate merge din nou, după ce a primit un „scaun cu rotile”

Poveste emoționantă! Iziy, un motan maidanez salvat de pe străzile din provincia Isparta, Turcia, a primit un „scaun cu rotile”, pentru a putea merge din nou. Felina a fost adoptată în urmă cu un an de către iubitoare de animale Gökçen Gökmen Bayram, președinta asociației Nature Friendly. Pisica a fost găsită pe stradă paralizată și subnutrită, însă acum duce o viață fericită alături de stăpâna ei.

Motanul Iziy, alături de stăpâna lui Gökçen Gökmen Bayram
Gökçen Gökmen Bayram a adoptat pisica de pe stradă (Foto: Profimedia)

Mai mult, ea a primit recent primit un dispozitiv confecționat din țevi de apă și roți reciclate, realizat de către o cunoștință de-ale lui Bayram, pe nume Ali Yalçın. Zilele trecute, felina a putut să se joace în voie prin iarbă, în curtea ei din Muğla, cu ajutorul noului ei „scaun cu rotile”. „Iziy a început să alerge și să se joace cu celelalte pisici. «Scaunul cu rotile» va contribui și la vindecarea sa. Este invalid, dar și-a depășit handicapul. Cred că acum se simte normal”, a declarat Bayram, pentru publicația Aydinlik.

Motanul Iziy poate acum să alerge prin curte (Foto: Profimedia)
Motanul Iziy poate acum să alerge prin curte (Foto: Profimedia)

Aproximativ 120.000 de pisici trăiesc pe străzile din Istanbul

Turcia are numeroase pisici maidaneze. În jur de 120.000 de feline trăiesc pe străzile din Istanbul. Potrivit lui Ayşe Sabuncu de la Cats of Istanbul, prevalența pisicilor în oraș poate fi legată de vremea otomană. Cele mai multe case din Istanbul au fost făcute din lemn, ceea ce a oferit adăpost și a permis proliferarea populațiilor de șoareci și șobolani. Acest lucru a făcut ca prezența pisicilor să fie o necesitate în oraș. De asemenea, diverse surse media au legat atitudinea pozitivă față de pisici din Turcia de islamism, cea mai răspândită credință din țară.

În tradiția islamică, pisicile sunt admirate pentru curățenia lor. Ele sunt considerate a fi curate din punct de vedere ritual și, prin urmare, li se permite să intre în case și chiar în moschei, inclusiv în Masjid al-Hara, .potrivit Wikipedia. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nae prof ub jpg
image
image
image
image
image
image
Prințesa Diana, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton la Natural History Museum în 2021, Profimedia (1) jpg
urs jpg
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
Conac Tabacovici 01 foto Sothebys Romania png
litoral jpg
hotel inchis1 jpg
femei cluj facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net