Naștere «miracol». O femeie a adus pe lume cvintupleți și mai are șapte copii acasă!

La timp pentru Ziua Îndrăgostiților! O femeie britanico-poloneză, Dominika Clarke (37 de ani), mamă a șapte copii, a născut cu succes cvintupleți. Cei doi băieței și cele trei fetițe s-au născut duminică, prin cezariană, în săptămâna a 28-a a sarcinii, la Spitalul Universitar din Cracovia, un oraş din sudul Poloniei.

A născut cu succes cvintupleți (foto: EPA)
A născut cu succes cvintupleți (foto: EPA)

Cântărind între 710 - 1.400 de grame, micuții au o lungime de aproximativ 40 de centimetri, au fost puși în incubatoare și li s-a acordat asistență respiratorie. Medicii au spus că toți se descurcă bine, având în vedere nașterea prematură. „Sperăm să ajungem cu bine la momentul fericit ocazionat de plecarea lor din spital”, a declarat şeful secţiei de neonatologie din cadrul Spitalului din Cracovia, Ryszard Lauterbach, relatează tabloidul britanic The Sun.

Mămica le-a ales deja și numele micuților – cei doi băieței se vor numi Charles Patrick și Henry James, iar pentru fetițe a ales Arianna Daisy, Elizabeth May și Evangeline Rose.

Dominika Clarke consideră că sarcina ei a fost „un miracol”, deoarece, potrivit medicilor de la spitalul polonez, șansele de a concepe cvintupleți sunt de 1 la 52 de milioane. „Ca matematiciană, îmi plac aceste tipuri de statistici. Era mai probabil să câştigăm la loterie decât să avem o mulţime atât de mare de bebeluşi”, a declarat proaspăta mămică.

Femeia aștepta venirea pe lume al celui de-al optulea bebeluș, dar se pare că au fost mai mulți. Cu toate acestea, atât ea, cât și soțul său, se bucură să aibă o familie atât de numeroasă. Mămica se simte „mai bine decât se aştepta” după o astfel de sarcină, și abia așteaptă să își ia copilașii acasă.

Dominika și Vince au deja șapte copii, cu vârste cuprinse între 10 luni şi 12 ani - dintre care o pereche de gemeni de 4 ani și una de 7 ani - iar bărbatul a stat acasă să aibă grijă de ei, în timp ce Dominika a rămas sub observație în spital. „Știam că voi avea nevoie de îngrijire bună. Pe Internet am găsit informații că Spitalul Universitar din Cracovia s-a ocupat de astfel de cazuri. Așa l-am contactat pe medicul Hubert Huras”, a mai spus mămica.

Hubert Huras, șeful Departamentului de Obstetrică și Perinatologie, a recunoscut că o astfel de sarcină este o provocare: „Am convenit ca doamna să stea cu noi până la final din cauza sarcinii, a posibilelor complicații și pentru a pregăti copiii pentru naștere în cea mai bună stare posibilă”. 

Duminică, șeful Departamentului de Neonatologie, Ryszard Lauterbach, a preluat îngrijirea copiilor. După cum a relatat, spitalul era pregătit să primească copii în două secții. Cele trei fete au avut nevoie de asistență respiratorie - ventilație non-invazivă, iar cei doi băieți - ventilație mecanică. Acum toți copilașii sunt ventilați non-invaziv. În curând, toți cinci vor merge în incubatoare la o secție unde vor fi în vizorul mamei.

Cei doi, Dominika și Vince, au propriile afaceri și s-au cunoscut în timp ce lucrau în Marea Britanie - ea preda engleză și matematică, dar s-au mutat în Polonia în urmă cu șase ani. Cuplul locuiește acum în Puchacze, în provincia Lublin, unde și-au construit o casă într-o pădure. „Vrem să creștem copii în sânul naturii, unde vor putea vedea cerbii”, a mai declarat femeia. În opinia ei, o viață liniștită este posibilă dacă există un sistem adecvat de îngrijire și o atitudine pozitivă.

Publicând pe rețelele de socializare, spitalul, care a livrat cinci bebeluși și în 2015, a declarat: „Ei spun că «nimic nu se întâmplă de două ori», dar miracolelor le place să se repete la noi în spital”. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net