Nostradamus și-a prezis moartea! Ce a spus, cu doar o zi înainte de a înceta din viață

Născut la 14 decembrie 1503, în Franţa, Nostradamus era, și este, cunoscut ca „prezicător”, deşi el studiase cu succes matematica şi medicina. Pe numele său real Michel de Nostredame, el a dobândit titlul de prevestitor al tuturor marilor evenimente care se desfășurau sau urmau să se întâmple în lume. Iar, printre catrenele în care a prevestit evenimentele viitoare, el și-a prezis și propria moarte.

Nostradamus și-a prezis propria moarte!
Nostradamus și-a prezis propria moarte!

Michel de Nostredame, Nostradamus (născut la 14 decembrie, 1503 – decedat la 2 iulie, 1566), a fost un medic, cabalist și farmacist francez, dar faima i-a fost adusă de prezicerile sale, majoritatea realizate sub forma unor catrene. La început, și-a făcut cunoscute prezicerile printr-o serie de cărțulii modeste, pe care a început să le publice în 1550. Dar, treptat, și-a pierdut total interesul pentru urmărirea condițiilor meteorologice și a fazelor lunii, așa că, a devenit pasionat de astrologie și de alte științe oculte. 

Și-a prezis moartea, cu o zi înainte!

Timp de 3 ani, Nostradamus a scris peste 900 de catrene în care a prevestit evenimente ce urmau să se întâmple: domnia lui Napoleon, izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, ascesiunea lui Hitler, asasinarea preşedintelui american John F. Kennedy, campania bisericii împotriva astronomilor şi a astrologilor, revolta anti-comunistă din Ungaria, căderea zidului Berlinului, războiul din fosta Iugoslavie, cât și atentatele de la 11 septembrie 2001, catren în care el a scris despre „cerul în flăcări”, „noul oraş”, „trăsnet uriaş” şi „doi fraţi răpuşi” și care a devenit celebru imediat după tragicul eveniment, în care teroriştii au atacat turnurile gemene din New York.

Însă, cel mai interesant aspect este faptul că marele Michel de Nostredame și-a prezis propria moarte, chiar cu o zi înainte!  În seara zilei de 1 iulie 1566, prezicătorul a scris: „Lângă bancă şi pat voi fi găsit mort”, și, coincidență, sau nu, chiar așa s-a și întâmplat! El a fost găsit mort, în urma unui acces de gută, în dormitor, a doua zi, la vârsta de 63 de ani, pe 2 iulie 1566, lângă masa sa de lucru.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net