Ai noroc tot anul dacă mănânci acest aliment de Izvorul Tămăduirii. Te ferește de boli și de supărări

Ultima actualizare:

Astăzi, 21 aprilie 2023 este Izvorul Tămăduirii. Se spune că dacă vei mânca în această zi un anumit produs vei avea noroc tot anul.

Izvorul Tămăduirii. Foto: Click.
Izvorul Tămăduirii. Foto: Click.

Legenda din spatele sărbătorii Izvorul Tămăduirii

Creștinii ortodocși sărbătoresc în vinerea din Săptămâna Luminată praznicul "Izvorul Tămăduirii". Această sărbătoare nu are dată fixă, iar anul acesta este celebrat astăzi, pe 21 aprilie. Sărbătoarea se referă la vindecarea unui orb care și-a recăpătat vederea dupa ce Maica Domnului i-a vestit lui Leon cel Mare să-l ducă să se spele cu apa unui izvor aflat într-o pădure din apropierea Constantinopolului.

Potrivit Tradiției, Leon, pe când era neîncoronat, a întâlnit un bătrân orb în grădina din apropierea vechii cetăți bizantine. După ce discută cu acesta despre Dumnezeu și Învierea Domnului, orbul îi cere să-i dea apă și să-l ducă în cetate. Leon caută în împrejurimi un izvor și în momentul în care constată că nu are de unde să-i dăruiască orbului apă, i se arată Maica Domnului care îi spune: "Nu este nevoie să te ostenești, căci apa este aproape. Pătrunde, Leone, mai adânc în pădure și, luând cu mâini apa tulbure, potolește cu ea setea orbului și unge cu ea ochii lui cei întunecați". Leon a găsit izvorul, i-a potolit setea orbului și după ce-l spală pe acesta pe față, acesta începe să vadă.

Ca urmare a vindecării, când Leon cel Mare ajunge împărat, zidește pe locul vindecarii o biserică în semn de recunoștință pentru ajutorul primit de la Maica Domnului.

Ce alimente trebuie să fie neapărat pe masă de Izvorul Tămăduirii

Credincioșii au grijă ca astăzi să mănânce neapărat un aliment. Se spune că cei care-l consumă vor avea noroc până la finele anului. De asemenea, în această zi de sărbătoare nu se mănâncă de dulce. 

Alimentul purtător de noroc este unul inedit care ajută la curățarea organismului. Este vorba de o pâine fiartă în apă, cunoscută și sub numele de „pâinea lui Izvorul Tămăduirii”. Aceasta este preparată de gospodine numai din ingrediente simple, cum ar fi făina albă, sarea și apa și uneori mierea sau laptele.

Mâncată chiar în ziua în care se sărbătorește Izvorul Tămăduirii, pe 21 aprilie 2023, această pâine aduce un mare noroc. De asemenea, tradiția mai spune că, dacă este consumată alături de apă din izvor, ține departe orice boală sau supărare.

Mulți credincioși mănâncă în ziua de Izvorul Tămduirii și plăcinte cu brânză. Acestea aduc noroc și fericire în casă, scriu cei de la Fanatik.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicoleta Gherasimoae romanca Germania FOTO captura video Tik Tok webp
image
image
image
image
image
image
cel mai scurt zbor din lume jpg
carte pexels jpg
cumparaturi carucior plin mancare alimente jpg
piersici piersica adobestock jpg
crima botosani 2 jpg
miere jpg
apa vie izvor munte png
Avion Tarom Dakar Twitter RFIAfrique jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net