O tânără se plânge că de 4 ani nu își găsește de muncă: „Dacă aș fi știut asta, nu aș fi petrecut atât de mulți ani în facultate”

Ultima actualizare:

O tânără cu doctorat se confruntă cu datorii uriașe și dificultăți în găsirea unui loc de muncă A. Rasberry, o tânără de 38 de ani din Virginia, a obținut o licență, un masterat și un doctorat în managementul afacerilor de la Saint Leo University din Florida. Deși a terminat studiile doctorale în 2020, nu a reușit să își găsească un loc de muncă în domeniul său de studiu în ultimii patru ani, conform adevarul.

O tânără se plânge că de 4 ani nu își găsește de muncă
O tânără se plânge că de 4 ani nu își găsește de muncă

O tânără se plânge că de 4 ani nu își găsește de muncă

În prezent, se confruntă cu o datorie uriașă de peste 250.000 de dolari din creditele de studii, conform Business Insider. „Am absolvit cu doctoratul în 2020 și nu pot găsi un loc de muncă, ca să îmi salvez viața”, a declarat Rasberry. Deși visul ei era să devină profesor asociat, dificultățile întâmpinate în găsirea unui loc de muncă au forțat-o să își extindă căutările și să exploreze o carieră în asistența medicală pentru a-și acoperi cheltuielile. „Am aflat cât de dificil este să începi în acest domeniu. Practic, după ce ai obținut un doctorat, ar trebui să te întorci la școală pentru a urma mai multe cursuri care să sprijine o carieră în învățământ.”, a mai spus ea.

Cazul lui Rasberry reflectă provocările mai mari cu care se confruntă mulți absolvenți americani. În ultimii doi ani, piața muncii din SUA a cunoscut o reducere semnificativă a angajărilor, ceea ce a făcut și mai dificilă obținerea unui loc de muncă pentru tinerii cu diplome avansate. Raportul dintre numărul de locuri de muncă disponibile și numărul șomerilor s-a redus considerabil, în timp ce firmele au fost mai reticente în angajare.

Rasberry crede că principalul său obstacol în găsirea unui loc de muncă este lipsa de experiență profesională. Ea sfătuiește viitorii studenți să analizeze cu atenție programele educaționale înainte de a se angaja în ele și să se asigure că există oportunități reale de stagii și plasament profesional. Dacă ar putea schimba ceva, ar petrece mai mult timp evaluând aceste aspecte înainte de a-și începe studiile.

„Am crezut că educația era drumul către libertatea financiară, dar m-am înșelat. Am învățat că majoritatea organizațiilor preferă experiența în locul educației. Dacă aș fi știut asta, nu aș fi petrecut atât de mulți ani în facultate.”, a concluzionat ea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regalii în studenție jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pompieri smurd jpg
obiect valoros jpg
Targ de Craciun Craiova 2023   027 jpg
meghan markle rochie rosie lachildrendshospital gettyimages jpg
hannah rose papusi jpg
imelda marcos jpg
vreme ploi jpg
cigarette 8771248 1280 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net