Obiceiul pe care toți românii îl au, fără să știe că aduce ghinion în casă. Atrage neînțelegeri și datorii

Majoritatea oamenilor sunt puțin superstițioși, și, bineînțeles, multe tradiții românești ascund anumite superstiții. Prinși în vârtejul clocotitor al vieții moderne, ignorăm deseori, zeci și zeci de „legi” nescrise, transmise de secole, din generație în generație. Una dintre cele mai răspândite superstiții este evitarea deschiderii umbrelei în casă.

De ce nu trebuie să deschizi umbrela în casă, de fapt / foto: Pixabay
De ce nu trebuie să deschizi umbrela în casă, de fapt / foto: Pixabay

Potrivit credinței populare românești, deschiderea unei umbrele în casă ar putea aduce numai ghinion și necazuri. Se crede că aduce numai probleme și nenorociri pentru familia respectivă, așa că unii oameni preferă să evite total această practică. Însă, așa să fie? Care este, de fapt, originea superstiţiei și de unde a pornit.

De ce se crede că ai ghinion dacă deschizi o umbrelă în casă

Această superstiție a fost transmisă din generație în generație, devenind o tradiție care reflectă respectul față de trecut și valorile culturale. Deși originea nu este pe deplin dovedită de specialiști, există câteva teorii în acest sens. Una sugerează că superstiţia datează de acum 1.200 de ani î.Hr., când preoții și regalitatea din Egiptul antic utilizau umbrele făcute din pene de păun și papirus pentru a se proteja de razele solare. Astfel, ar putea fi legată de credința că deschiderea unei umbrele în interior ar putea irita zeul Soarelui, Ra, și ar avea consecințe negative.

O altă variantă este legată de o zeitate egipteană antică. Conform înscrierilor istorice, primele umbrele erau create pentru a reflecta modul în care Nut, zeița Cerului, proteja Pământul. Dar, se specula că dacă o persoană fără sânge nobil folosea o astfel de umbrelă, putea atrage doar ghinion asupra sa.

Un alt aspect este legat de simbolul umbrelei, care este adesea asociat cu protecția împotriva ghinionului atunci când este folosită corect. Deschiderea ei în casă ar putea fi interpretată ca o rupere a acestei protecții și o invitație pentru ghinion să intre în locuință.

În zilele noastre, lucrurile stau cam la fel. Majoritatea oamenilor consideră că dacă deschid umbrela în casă aduce ghinion. Chiar dacă nu toți cred cu adevărat în această superstiție, mulți români aleg să o respecte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net