Povestea statuii „Doamna cu umbrela” din cimitirul Bellu îți va rupe sufletul în două. Ce mesaj cutremurător este scris pe peretele monumentului

Ultima actualizare:

România este o țară a legendelor, iar în orice colț am privi, cu siguranță vom găsi un loc care are în spate nenumărate tradiții și povești. Ei bine, aceste legende pot porni de la fapte interesante din istoria locului, până la mărturii care ne fac pielea de găină și par să treacă dincolo de limita dintre normal și paranormal. Un astfel de loc unde granița dintre lumi se subțiază se află chiar în Cimitirul Bellu, unde mulți oameni spun că au văzut o apariție stranie.

Doamna cu Umbrelă, din Cimitirul Bellu
Doamna cu Umbrelă, din Cimitirul Bellu

Știm cu toții că țara noastră abundă în mituri și legende urbane, iar în orice colț al României am privi, vom vedea locuri cu nenumărate tradiții și povești legate de ele. Însă, aceste legende nu sunt doar fapte istorice interesante, sau simplu folclor, ci și mărturii terifiante, care ne fac să ne punem întrebări despre ce ne așteaptă, de fapt, dincolo de moarte. Ei bine, un astfel de loc tulburător se află în Cimitirul Bellu, unde granița dintre normal și paranormal devine greu de întrezărit.

Ei bine, aici se găsește o statuie cunoscută doar ca „Doamna cu Umbrelă”, iar la acest mormânt ar fi fost zărite o sumedenie de apariții stranii. Această statuie în mărime naturală este o adevărată operă de artă, creată de italianul Rafaello Romanelli, ce înfățișează o femeie elegantă, ce are o umbrelă. Potrivit celor de la shtiu.ro, această femeie ar fi fost amanta unui bogătaș din București, fie a lui George Assan, ori a medicului Andrei Popovici.

Mormântul unde se petrec fenomene stranii

Pe numele ei real, Katalina Boschott, guvernanta belgiană ar fi venit în România pentru a avea grijă de copii unui medic român, care era văduv. Ea a trăit la Băile Herculane, iar în 1909 ar fi avut o poveste de dragoste intensă cu enigmaticul bogătaș. Cu toate acestea, în urma unei operații nereușite de peritonită, Katalina moare. Se spune că pe patul de moarte, ar fi spus „Cet animal de medecin m’a tuee!”, adică „Acest animal de medic m-a ucis!” Vorbele ei au fost inscripționate și pe piatra de mormânt.

Potrivit mărturiilor oamenilor, cei care s-au încumetat să meargă noaptea în cimitir au văzut o siluetă strălucitoare, a unei doamne cu umbrelă, care bântuia mormintele. Mai mult decât atât, atunci când plouă, se spune că picăturile de ploaie îi evită statuia, iar cei care trec pe lângă mormântul ei spun că o pot auzi plângând!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net