Operele stradale care par „vii”! Un artist grafitti a realizat iluzii optice impresionante

Ultima actualizare:

De multe ori când ne gândim la grafitti ne vin în minte exemple de vandalism – opere antice distruse sau, pur și simplu, blocuri mâzgălite urât. Nu este așa, însă! O demonstrează Cosimo Caiffa (44 de ani), un artist grafitti din Italia, care își folosește cutiile sale de spray colorat pentru a crea unele dintre cele mai fascinante iluzii de artă stradală pe care le-ați văzut vreodată.

Grafitti tridimensional realizat de Caiffa Cheone
Acest grafitti tridimensional îi fascinează pe trecători (Foto: Instagram)

Caiffa, cunoscut și după numele „Cheone”, pictează majoritatea operelor sale de artă impresionante în orașul său natal, Nerviano, lângă Milano. Cele mai multe dintre proiectele sale de artă stradală nu numai că se integrează perfect cu împrejurimile lor, dar au și această profunzime uimitoare care îi păcălește adesea pe trecători, relatează publicația Oddity Central. Crescut în preajma artei și a artiștilor din Gallipoli, Cosimo a început să picteze pe pânză de la o vârstă foarte fragedă. Însă, după ce a descoperit graffiti-ul, a știut că asta vrea să facă pentru tot restul vieții. El a învățat singur tehnica artei stradale 3D și o folosește de ani de zile pentru a transforma spațiile urbane fade și plictisitoare în adevărate opere de artă în aer liber.

Cosimo Caiffa are autorizație de la primărie 

Ideea s-a născut din dorința de a ieși din cotidian și în toate desenele mele încerc să transmit mesaje puternice, bucuria de a trăi și admirația pe care o simt pentru tot ce mă înconjoară”, a spus Cosimo Caiffa despre arta sa, într-un interviu acordat în urmă cu câțiva ani, pentru Daniel Swanick.

Artiștii graffiti operează adesea în afara legii sau cel puțin la limita legalității, dar Cosimo Caiffa este, aparent, unul dintre puținii care cer mereu permisiunea municipalității pentru a-și demonstra talentul artistic pe proprietatea publică. Unele dintre lucrările sale de artă sunt atât de realiste încât, atunci când sunt privite doar din unghiul potrivit, personajele din picturile lui par să iasă din perete îndreptându-se spre trecători.

Nu este ușor să creezi acest tip de artă, trebuie să ai un ochi format pentru asta, să cunoști foarte bine teoria artei și să folosești eficient mediul înconjurător. Lucrările lui Cosimo sunt extrem de populare. Artistul stradal are peste zeci de mii de urmăritori pe rețelele sociale și face inclusiv reclame pentru diverse companii sau lucrări private pentru cei care îl angajează să le picteze casele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net