Orașul din România unde un apartament costă mai puțin decât o Dacia Duster. Prețul ireal de mic cu care poți cumpăra o locuință

Îți dorești să achiziționezi un apartament doar al tău, dar nu îți permiți? Nici nu e de mirare la ce sume exorbitante sunt scoase la vânzare, mai ales în București. Însă, într-un oraș din țară, poți cumpăra un apartament cu 2 camere la un preț chiar mai mic decât cel pentru o mașină.

Orașul în care poți cumpăra un apartament cu 2 camere la un preț mic / foto: Colaj Pixabay
Orașul în care poți cumpăra un apartament cu 2 camere la un preț mic / foto: Colaj Pixabay

Într-o piață imobiliară agitată, în care prețurile locuințelor cresc în mod constant, există un oraș în România ce se evidențiază ca o oază a posibilităților accesibile pentru cei care visează la propriul cămin. Aici, prețul unui apartment cu 2 camere este chiar mai mic decât cel pentru o mașină.

Cât costa apartamentul cu 2 camere

Mai exact, este vorba despre Cugir, județul Alba Iulia. În timp ce un apartament sau o garsonieră în marile orașe din țară sunt scoase la vânzare pentru sume pe care mulți nu și le permit, în Cugir îți poți achiziționa unul la un preț destul de accesibil. De exemplu, un anunț publicat pe o platformă de vânzări imobiliare specifică faptul că locuința are o suprafață utilă de 30 de metri pătrați, are 2 camere, centrală proprie, este decomandat și se află la etajul 2 al blocului, și poate fi al tău pentru suma de 13.000 de euro. Nici măcar jumătate din prețul unei garsoniere în Capitală.

Bineînțeles, dacă îți dorești un cămin mai măricel, apartamentele cu 3 camere sunt și ele destul de accesibile, prețurile fiind între 45.000 – 50.000 de euro. Și în caz că nu știai, în Cugir primăria a decis să ofere tinerilor parcele de teren gratuite unde să-și construiască o casă. Construcția casei trebuie să înceapă în maximum un an de la semnarea contractului și nu pot să primească bani cei trecuți de 35 de ani. O altă condiție este că cei care primesc terenurile sunt obligaţi să finalizeze construcţia în termen de maxim trei ani de la data obţinerii autorizației de construire, cu respectarea reglementărilor de urbanism impuse prin autorizare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net