Locul din România unde tinerii pot să-și construiască gratuit o casă. Ce condiții trebuie să respecte

Într-un oraș din România, primăria a decis să ofere tinerilor parcele de teren gratuite unde să-și construiască o casă. Este vorba despre orașul Cugir, din județul Alba. Sunt mai multe condiții care trebuie, însă, respectate. Construcția casei trebuie să înceapă în maximum un an de la semnarea contractului și nu pot să primească bani cei trecuți de 35 de ani. 

Ajutor pentru construirea unei case pentru tinerii din Cugir Foto: Shutterstock
Ajutor pentru construirea unei case pentru tinerii din Cugir Foto: Shutterstock

Ce condiții trebuie respectate

Tinerii cu vârstă de până la 35 de ani, din orașul Cugir, județul Alba, pot depune cereri pentru a primi teren gratuit pentru construirea unei case. Atribuirea terenurilor se face în baza Legii nr. 15/2003, republicată, privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei case în orașul Cugir, scrie Observatornews.ro. 

O condiţie pentru primirea banilor este să înceapă construcţia casei în termen de un an de la data atribuirii contractului.Totodată, cei care primesc terenurile sunt obligaţi să finalizeze construcţia în termen de maxim trei ani de la data obţinerii autorizației de construire, cu respectarea reglementărilor de urbanism impuse prin autorizare. Data finalizării construcției este data procesului-verbal de recepție a lucrărilor, eliberat de Compartimentul urbanism.

Care sunt documentele necesare

Cererile trebuie să fie însoțite de următoarele documente: copie de pe certificatul de naştere al solicitantului şi al soţului/soţiei/copii, dacă este cazul, pentru părintele singur care are în întreţinere copii se va depune o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că minorii se găsesc în întreţinerea acestuia; copie de pe actul de identitate al solicitantului şi al soţului/soţiei, dacă este cazul.

Este nevoie de o copie de pe certificatul de căsătorie, dacă este cazul; de declaraţia solicitantului, respectiv a soţului/soţiei, după caz, autentificată la notarul public, pe propria răspundere că nu deţine sau nu a deţinut în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe, atât în orașul Cugir, cât şi în alte localităţi dar și de dovada calităţii de salariat cu contract individual de muncă. 

Alte documente de care ai nevoie 

Totodată, este nevoie și de dovada calităţii de asociat sau administrator societate comercială (certificat constatator eliberat de Registrul Comerţului), dovada calităţii de persoană fizică autorizată în baza O.U.G. nr. 44/2008/ certificat fiscal de la Administraţia financiară, copie certificat de înmatriculare; copie act de studii (diplomă) și adeverinţă de la locul de muncă privind venitul net realizat de către solicitant și soţ/soţie, după caz.

Este nevoie și de certificat de atestare fiscală din care să rezulte că nu are datorii la bugetul local (solicitantul, soţul/soţia, după caz), de extras de cont / preaprobare financiară / contract de finanțare din partea unei instituții bancare cu privire la faptul că solicitantul deține suma de minim 50.000 lei sau echivalent în euro / este eligibil pentru obținerea unui credit în vederea construirii locuinței, cu suma de minim 50.000 lei sau echivalent în euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net