Vești bune! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a primi 750 de lei de la stat, în luna aprilie

Se dau 750 de lei de la stat, începând cu data de 15 aprilie 2024. Ajutorul va fi oferit pentru familiile cu venituri scăzute. Banii se primesc pentru montarea repartitoarelor. Beneficiarii vor primi un card de energie prin Poșta Română. Precizăm că subvenția va putea fi utilizată parțial și la plata facturilor de energie.

Care categorie de români o să primească 7500 de lei Foto: Shutterstock
Care categorie de români o să primească 7500 de lei Foto: Shutterstock

Ajutor de 750 de lei din partea statului 

Familiile care înregistrează venituri mici vor primi ajutoare financiare din partea statului, pentru montarea repartitoarelor, potrivit legii 428 din 29 decembrie 2023, scrie antena3CNN.ro. Suma va fi de 750 de lei per gospodărie și va fi acordată pe baza unui card de enegie, care va ajunge la beneficiari prin Poșta Română. De precizat este faptul că subvenția poate fi utilizată parțial și la plata facturilor de energie.

Ce români se vor bucura de ajutorul financiar 

Ajutorul financiar va fi acordat doar următoarelor categorii de persoane și familii: pensionarii cu vârsta de 60 de ani și peste, cu venituri lunare de până la 2.000 lei și pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă, cu aceeași limită de venit; persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri proprii lunare sub pragul de 2.000 lei; familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, conform Legii nr. 277/2010 și familiile și persoanele singure care primesc ajutor social, în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat. 

Atenţie, însă în situația în care o persoană îndeplinește criteriile pentru mai multe dintre aceste categorii, aceasta va putea primi sprijin doar pentru o singură categorie, la alegere.

Până când se pot face plățile

Distribuirea cardurilor de energie va fi gestionată de către Poșta Română, iar plățile pot fi efectuate până la 31 decembrie 2024, fie online, fie prin mandat poștal sau prin intermediul unui agent poștal.

După instalarea repartitorului, beneficiarul va primi un certificat de validare a achiziției și montajului din partea asociației de proprietari sau locatari, atestând legalitatea procesului de instalare și oferind detalii despre achiziție și montaj.

Certificatul de validare este esențial în procesul de efectuare a plăților prin serviciul de mandat poștal, oferind o justificare documentată a cheltuielilor și a implementării sistemului de repartizare a costurilor cu energia termică. 

Ce declarase ministrul Energiei

„În premieră, pentru că totuși noi din 2014 tot amânăm cu un an, pentru prima dată dăm și un sprijin românilor prin Fondul pentru modernizare. Deci, practic, prin acești bani europeni, în jur de 700 de lei, atât vom oferi românilor care nu își permit montarea acestor repartitoare. 

Noi am definit categorii, persoane și familii vulnerabile cu un venit lunar sub 2.000 de lei pe membru de familie și sperăm că acest ajutor îi va motiva pe tot mai mulți români să își monteze aceste dispozitive în următorul an de zile. Venim în sprijinul românilor și îi rugăm să stea liniștiți pentru că nu îi amendează nimeni", a declarat ministrul Energiei Sebastian Burduja. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net