Majoritatea pensionarilor vor primi bani în plus de la stat, în octombrie. Şeful Casei de pensii: „Peste 4 milioane de români vor beneficia de acest ajutor"

Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice, spune că peste patru milioane de pensionari vor primi, în octombrie, bani în plus. Este vorba despre ajutorul financiar de la Guvern, cea de a doua tranşă din acest an, care se acordă în funcţie de pensie. 

Bani în plus pentru pensionari Foto: Shutterstock
Bani în plus pentru pensionari Foto: Shutterstock

Ce sume vor primi pensionarii

Pensionarii români vor primi sume cuprinse între 300 şi 500 de lei. Suma primită depinde valoarea pensiei pe care o au aceștia: cu cât pensia este mai mică, cu atât ajutorul este mai mare. Este vorba despre ajutorul financiar de la Guvern, cea de a doua tranşă din acest an, care se acordă în funcţie de pensie, scrie Antena3 CNN.ro.

Câți pensionari vor beneficia de ajutor 

În luna octombrie, se va acorda cea de-a doua tranșă a ajutorului financiar prevăzut de OUG 168/2022, pensionarilor cu venituri lunare mai mici sau egale cu 3.000 lei după cum urmează: 

- Venituri până în 1.500 lei inclusiv, se acordă ajutorul financiar de 500 de lei;

- Venituri cuprinse în intervalul 1.501 - 2.000 lei inclusiv, primesc ajutorul financiar de 400 de lei;

- Venituri cuprinse în intervalul 2.001 - 3.000 lei inclusiv, primesc ajutorul financiar de 300 de lei.

Conform șefului Casei de Pensii, Daniel Baciu, peste patru milioane de pensionari vor primi acest ajutor financiar. La finalul lunii martie, 4.772.544 de pensionari erau înregistrați în România, conform autorităților. „De acest ajutor financiar vor beneficia peste 4 milioane de pensionari aflați în plată la momentul acordării", a fost mesajul transmis luni, de şeful Casei de pensii Daniel Baciu.

Banii vor ajunge la seniori prin casele de pensii

Pensionarii cu un venit mai mic de 3.000 de lei vor beneficia de acest ajutor prin casele de pensii. Ajutorul financiar se acordă „pensionarilor din sistemul pensiilor militare de stat și beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 3.000 lei”, scrie în comunicatul Guvernului. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net