Veste uriașă pentru pensionarii cu venituri mici. Ce se va întâmpla din septembrie cu aceste pensii

Ultima actualizare:

Românii cu pensii mai mici de 2000 de lei urmează să primească, din luna septembrie, un ajutor financiar de la Guvern. Banii sunt acordați cu scopul de a-i sprijini pe vârstnici.

Veste uriașă pentru pensionarii cu venituri mici
Veste uriașă pentru pensionarii cu venituri mici

Informația îi vizează pe românii ajunși la pensie cu venituri foarte mici, care vor beneficia de vouchere pentru energie. În mai puțin de o lună, le vor intra banii pe card.

Sumele pot fi utilizate pentru plata facturilor. Concret, este vorba despre cei 700 de lei care vor intra pe cardurile de energie. Amintim că prima tranșă a ajuns la beneficiari în luna februarie 2023, urmând ca a doua să ajungă la pensionari luna următoare.

Sprijinul de la Guvern este un ajutor mai ales pentru cei care au rămas în urmă cu plata facturilor. Cardurile de energie ajung în posesia a peste patru milioane de români. Până acum, au fost emise peste două milioane. Bugetul total destinat pentru acest program este de 2,8 miliarde de lei.

Cine va mai beneficia de bani în plus de la stat, în iarnă

Pe lângă pensionarii cu pensia mică, printre beneficiari se numără și pensionarii de invaliditate, oamenii diagnosticați cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri sub 2.000 de lei.

Mai mult, de acești bani vor beneficia și familiile cu alocație de susținere dar și românilor care beneficiază de ajutor social, cu venituri lunare mai mici de suma de 2.000 de lei, potrivit programului.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu vine cu încă o veste bună. Șeful Executivului spune că în sezonul de iarnă 2023-2024, preţurile la energie vor fi plafonate.

„Avem azi un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care asigurăm decontarea unor plăţi pentru furnizorii de energie pentru ca sistemul să fie în continuare perfect funcţional, cum a fost şi anul trecut cu preţuri plafonate.”, a transmis Marcel Ciolacu, potrivit România TV.

Comisia Europeană a transmis luni că a decis să nu prelungească măsurile de urgenţă introduse anul trecut pentru a proteja consumatorii de creşterea preţurilor energiei, adăugând că aceste măsuri au contribuit la calmarea pieţelor europene de energie electrică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cosmin Avram vlogger jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
FotoJet (7) jpg
Frigider FOTO Shutterstock jpg
Matia Corvin (© Wikimedia Commons)
FotoJet (5) jpg
casuta rasturnata jpg
FotoJet (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net