În ce țară de lângă România se mută din ce în ce mai mulți pensionari din Europa: „Aici trăim confortabil din pensie”

Ultima actualizare:

Țara iubită de români unde se mută tot mai mulți oameni care ies la pensie. Având în vedere că Germania a intrat recesiune, tot mai mulți pensionari aleg să se plece din țara lor, pentru a trăi confortabil din pensie. Iată unde se mută!

În ce țară de lângă România se mută din ce în ce mai mulți pensionari din Europa
În ce țară de lângă România se mută din ce în ce mai mulți pensionari din Europa

Dacă până acum destinația preferată a acestora era Spania, acum Ungaria a devenit noul loc de refugiu al pensionarilor germani, acum lucrurile par să se fi schimbat radical. 

Jurnaliștii spalioli de la ABC scriu că numărul pensionarilor germani stabiliţi în Ungaria a crescut cu 25% în ultima perioadă. El aleg să trăiască aici pentru că traiul este mult mai ieftin decât în țara lor natală. Astfel, zona Lacului Balaton a primit denumirea de „noul paradis al pensionarilor germani”.

Aproape 6000 de pensionari germani primesc pensia în Ungaria

În 2021, Instituţia Federală Germană pentru Asigurări de Pensii a transferat pensiile în conturi bancare ungare pentru 5.398 de persoane. Potrivit specialiștilor, în 2022, acest număr a crescut, în prezent fiind în derulare aproximativ 14.000 de cereri.

Mai mult, anul trecut au solicitat asistenţă socială cu 67.000 de pensionari germani mai mulţi decât în 2021. Principalul motiv a fost că pensia lor nu acoperă nivelul minim de existenţă. Astfel, sunt, deja, în total 1,2 milioane de pensionari care au solicitat asistență socială, iar numărul lor a crescut cu 6% numai în 2022.

Sursa amintită mai sus a oferit și câteva cazuri concrete ale unor pensionari germani care au ales să se mute în Ungaria, unde duc un trai mult mai bun decât în Germania.

„M-am interesat şi chiar aşa a fost. Viaţa în Ungaria este mult mai ieftină şi mai confortabilă, aşa că am început să căutăm o casă potrivită pentru noi la Lacul Balaton”, a declarat Sebastian, un bărbat care a lucrat la o companie de logistică din Berlin toată viaţa şi s-a pensionat în mai 2022.

Nu se mai ajungeau cu banii

Spaniolii au vorbit și despre cazul Alinei, care împreună cu soțul ei, trăieşte, în prezent, la Zanka, judeţul Veszprem. Femeia a explicat că în Germania nu puteau, pur şi simplu, să trăiască din cele două pensii.

„A trebuit să trăim şi momentul în care la Palatinat (Germania de Vest, Renania – n.red.) am devenit săraci după o viaţă de muncă, însă aici trăim confortabil din pensia noastră de 1.400 de euro”, a spus Alina.

Otmar Heider, un agent imobiliar care locuieşte de douăzeci de ani în Ungaria, a explicat ce diferențe sunt între Germania și Ungaria. Mai exact, cu banii cu care în Ungaria îți cumperi o casă și un teren generos, în Germania nu-ți poți lua nici măcar un garaj.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net