Primul lanț de supermarketuri care te obligă să plătești cu cardul. Nu mai acceptă bani cash la cumpărături

În timp ce România abia se pregăteşte să oblige comercianții să aibă case de marcat electronice, asta se întâmplă deja în multe țări din Europa. De exemplu, în Austria şi Germania există magazine mari unde nu se mai poate plăti cu numerar, scriu cei de la România TV.

Există un lanț de magazine în România unde se poate plăti doar cu cardul. Foto: Shutterstock.
Există un lanț de magazine în România unde se poate plăti doar cu cardul. Foto: Shutterstock.

Mai multe magazine nu mai acceptă plata cash

Este vorba despre Freenet, un retailer nemțesc, unde se poate plăti doar cu cardul. Însă, nu este singurul caz de acest gen. Se pare că și în magazinele Gravis nu se poate plăti cash. Este și cazul celor de la REWE. Încă de la finalul anului trecut, mai exact din decembrie, REWE din München nu mai primește numerar. 

Celebrul lanț german de retail a anunțat că în niciunul dintre cele 40 de magazine ale sale din Germania nu se mai poate achita cumpărăturile cu cash. Acest model a fost preluat rapid și de către comercianți din alte țări. De exemplu, mai multe sucursale ale lanțului de supermarketuri MPreis din Innsbruck, Austria, au renunțat, la plățile în numerar și le acceptă doar pe cele cu cardul. 

De ce s-au făcut aceste schimbări

Se pare că, există motive economice pentru care au fost instituite aceste schimbări majore de plată a cumpărăturilor. Plățile cash sunt mai scumpe. Un alt avantaj al plății cu cardul este și procesarea mai rapidă la casierie. Nu se pierde și timpul cu încasarea (număratul banilor) și cu datul restului.

În România a existat un proiect de lege care a interzis plata lefurilor cash

La noi în țară a existat un proiect de lege care interzicea plata lefurilor în numerar. Însă, în cele din urmă, plata salariilor în numerar nu va fi interzisă de parlamentari. Proiectul de lege inițiat a fost modificat pentru a nuanța măsura. În plus, acest act prevede în continuare obligația comercianților de a accepta cel puțin o modalitate de plată fără numerar. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net