Banii cash ar urma să dispară în România! De când ar urma să intre în vigoare măsura

Ultima actualizare:

Fără plăți cu bani cash în România! Un proiect de lege, care este foarte aproape de a fi aprobat de Parlament, încearcă eliminarea banilor cash din orice fel de tranzacții. În plus, nici măcar lefurile nu mai pot fi plătite cu bani cash, cu câteva excepții, care vor fi specificate în lege. Pe de altă parte, se pare că, comercianții vor fi obligați să accepte plata cu cardul. În cazul în care va fi adoptat, actul normativ ar urma să intre în vigoare la 180 de zile de la publicarea lui în Monitorul Oficial.

În curând, este posibil să nu mai fie acceptate decât plățile cu cardul în România. Foto: Click.
În curând, este posibil să nu mai fie acceptate decât plățile cu cardul în România. Foto: Click.

Plata veniturilor de natură salarială, asimilate salariilor și a beneficiilor de asistență socială se efectuează prin mijloace de plată fără numerar”, este prevederea care va duce la dispariția banilor cash, conform Adevărul.

Ce se dorește prin acest proiect

Proiectul trebuie să primească votul Camerei Deputaților, care este for decizional, pentru a putea fi pus în aplicare.  

Conform ultimelor amendamente depuse în Comisia de Buget, Finanțe și Bănci, ”plata veniturilor de natură salarială, asimilate salariilor și a beneficiilor de asistență socială se efectuează prin mijloace de plată fără numerar".  

Prin acest proiect se dorește incluziunea socială. Pe de altă parte, astfel instituțiile statului vor avea un control mai bun asupra tranzacțiilor, frauda fiind mai dificil de realizat.

Care vor fi excepțiile?

O să existe, conform acestei legi, și câteva excepții de persoane care vor putea primi banii cash. Prin excepție, consumatorul vulnerabil din punct de vedere financiar, definit la art.4 lit.e) din Legea nr.258/2017 privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăți, schimbarea conturilor de plăți și accesul la conturile de plăți cu servicii de bază, precum și personalul din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională pot primi, la cerere, în numerar drepturile care li se cuvin potrivit prevederilor legale în vigoare.

De asemenea, exceptate pot fi și cei care lucrează în sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net