Veste bună pentru milioane de români: cresc pensiile. De când vor fi majorate

Ministrul Muncii a declarat că pensiile minime se vor majora. Simona Bucura Oprescu spune că acestea sunt foarte mici, iar un vârstnic nu poate să își asigure traiul de zi cu zi. Nu există, însă, o dată precisă cu privire la implementarea deciziei și nici nu poate să fie dezvăluit procentul exact al acestei creșteri. 

Pensiile minime ar putea să crească Foto: Shutterstock
Pensiile minime ar putea să crească Foto: Shutterstock

Pensia minimă va fi majorată

Ministrul Muncii a vorbit despre majorarea pensiei minime, însă nu a precizat de când vârstnicii vor primi mai mulţi bani. „Aici avem două variante de lucru. Ne dorim să avem un proces de adoptare a noii legi a pensiilor cât mai rapid. Dacă acest act normativ va fi finalizat înainte de 1 ianuarie 2024, atunci vom vedea în noua lege a pensiilor. Categoric vom avea o pensie minimă mai mare, fiindcă tocmai de la ideea aceasta se pleacă. 

Considerăm că suma de 1.225 lei este o pensie foarte mică și tocmai aici ne dorim să venim cu o creștere a pensiilor. Ne dorim să avem o creștere care să se simtă, dar îmi este imposibil să vă spun acum un procent, fiindcă la legea pensiilor avem trei variante de lucru", a spus ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu, scrie Antena3 CNN.ro.

Ministrul Muncii: „Toate pensiile vor crește, însă nu se știe de când"

Vor crește și celelalte pensii, însă ministrul nu a putut preciza dacă o nouă majorare se va face în acest an, motivând că deja a avut loc o creştere la 1 ianuarie. „În ceea ce privește legea pe care o pregătim, plecăm de la ideea de creștere a pensiei minime, de creștere a punctului de pensie de la 1785 la o valoare pe care o s-o comunicăm public după ce avem absolut toate studiile de impact făcute de cei de la Banca Mondială.

Anul acesta, am avut o majorare a pensiilor la 1 ianuarie cu 12%. Veți spune că majorarea a fost mică, însă ne-am raportat la inflația anului precedent. S-a făcut această indexare cu 12%, ținându-se cont de inflația anului precedent. În momentul în care vom avea gata pachetul noi legi a pensiilor vom ști exact cu cât vor creşte", a declarat ministrul Muncii.

Ce a explicat ministrul Muncii 

„Avem următoarea situație acum: avem două priorități imediate la Ministerul Muncii. Una dintre acestea este legea pensiilor. Legea pensiilor din sistemul public și legea pensiilor de serviciu sunt aferente cererii de plată trei din PNRR, ceea ce înseamnă că trebuie să ne mișcăm foarte rapid. Inclusiv mâine avem întâlnire cu Comisia Europeană pentru a încerca să accelerăm acest proces și să avem până la sfârșitul anului în termen noua legea a pensiilor", a declarat ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net