De ce ajutor vor avea parte pensionarii din luna iulie. Iată despre ce tichete este vorba

Casele de Pensii din România anunţă noi beneficii pentru pensionarii români, din luna iulie. Aproximativ 120.000 de vârstnici vor fi beneficia de acest sprijin financiar din partea statului. Este vorba despre acele tichete pentru tratamentele balneare.

Vârstnicii primesc tichete pentru tratamentele balneare Foto: Shutterstock
Vârstnicii primesc tichete pentru tratamentele balneare Foto: Shutterstock

Biletele de tratament balnear urmează să fie distribuite celor 120.000 de pensionari. Seria de tratamente începe la sfârșitul lui iunie 2023. Biletele sunt în serii de 16 zile, din care 12 zile sunt dedicate curei de însănătoșire sau ameliorare medicală, scrie Antena3 CNN.ro. 

Doar o mică parte din bilete se acordă gratuit, pentru celelalte pensionarii trebuie să plătească 50% din valoarea tichetului. 

Când se împart biletele de tratament

„Casei Judeţene de Pensii Bihor i-au fost repartizate un numar de 220 de bilete de tratament balnear aferente seriei 9 începând cu data de 09.07.2023, pentru următoarele staţiuni: Sovata 2 bilete, Herculane 10 bilete, Călimăneşti 2 bilete, Slănic Moldova 2 bilete, Buziaş 8 bilete, Covasna 8 bilete, Eforie Nord 3 bilete, Felix 42 bilete, Geoagiu 4 bilete, Govora 2 bilete.

1 Mai 56 bilete, Moneasa 15 bilete, Ocna Sugatag 3 bilete, Olăneşti 4 bilete, Sângeorz 8 bilete, Slănic Prahova 2 bilete, Tinca 21 bilete, Turda 2 bilete, Tuşnad 3 bilete, Vatra Dornei 12 bilete, Căciulata 7 bilete, Tasnad 4 bilete", declară reprezentanții Casei de Pensii Bihor. 

Distribuirea biletelor de tratament va avea loc la data de 04.07.2023 începând cu ora 8:00.

Ce persoane pot beneficia de tratament balnear doar dacă sunt însoțite

Persoanele încadrate în grad de handicap grav, care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru indemnizaţia lunară pentru însoţitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care beneficiază de indemnizație de însoţitor, pot beneficia de bilet de tratament balnear doar dacă sunt însoţite. 

Prin excepţie, pot beneficia de bilete de tratament fără a fi însotiți, persoanele încadrate în grad de handicap grav, care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru îndemnizaţia lunară pentru însoţitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care primesc indemnizaţia de însoţitor, în baza declaraţiei pe proprie răspundere din care reiese că se pot descurca singuri (fără însoţitor) pe perioada sejurului, ţinând cont și de faptul că bazele de tratament contractate funcţionează în regim hotelier, şi nu în regim de spitalizare.

Biletele se pot ridica personal 

Biletele de tratament se eliberează personal titularului sau unei alte persoane desemnate prin procură autentificată la notarul public din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să îl ridice. 

Ce au anunțat cei de la Casa de Pensii Gorj 

„S-au primit biletele de tratament balnear pentru seria nr. 9/2023 cu data de intrare în perioada 9-12 iulie 2023. În această serie, Casei Județene de Pensii Gorj i-au fost repartizate 165 de bilete pentru tratament balnear.

Din cele 165 de bilete pentru tratament balnear primite de către CJP Gorj, 159 de bilete au fost alocate automat, prin aplicația SPA, solicitanților în funcție de punctajul obținut", au anunțat cei de la Casa de Pensii Gorj. 

Cum se aleg stațiunile dorite 

Pensionarii care doresc să obţină bilete de tratament trebuie să depună cerere la Casa Judeţeană de Pensii de care aparțin. Pentru a beneficia de biletele de tratament, pensionarii depun o cerere în care menționează trei locații (stațiuni) și ulterior, în funcție de locurile disponibile, sunt repartizați. 

La depunerea cererii se prezintă și actul de identitate (carte de identitate/buletin) și cuponul de pensie. Apoi, în luna în care doresc să meargă la tratament, înainte de a fi selectați, pensionarii trebuie să prezinte bilet de trimitere de la medicul de familie (valabil cel mult 30 de zile).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net