Tinerii vor putea primi 200 de euro de la stat. Care sunt condițiile și pentru ce se dau acești bani

Ultima actualizare:

Tinerii vor putea primi un ajutor financiar de la stat, în valoare de 200 de euro, pentru achiziționarea de calculatoare, după ce s-au făcut modificări în regulile de acordare a acestui sprijin.

Tinerii pot beneficia de 200 de euro de la stat. Foto: Click.
Tinerii pot beneficia de 200 de euro de la stat. Foto: Click.

„Euro 200”, programul prin care tinerii pot beneficia de un ajutor financiar de la stat  

Mai exact, elevii și studenții din învățământul de stat, dar și din cel particular acreditat, care au până în 26 de ani și provin din familii cu un venit brut lunar de maxim 500 de lei pe membru, vor fi eligibili pentu acest ajutor financiar din partea statului, pentru a-și cumpăra calculatoare și în acest an.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat joi, în cadrul acestuia dublându-se plafonul venitului brut lunar pe membru de familie, de la 250 de lei la 500 de lei. Inițiatorii acestui proiect vor ca mai mulți tineri să se încadreze în programul „Euro 200”.  

Potrivit hotărârii aprobate joi, acest program se va desfășura și în acest an.

Obligatoriu! Calculatoarele trebuie să aibă un sistem de operare licențiat

S-a stabilit dublarea plafonului venitului brut lunar pe membru de familie, ce permite participarea în programul „Euro 200". Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a spus că majorarea plafonului de venituri este o măsură luată în urma evoluției indicelui prețului de consum, comunicat de Institutul Național de Statistică în perioada 2022-decembrie – 2004-iunie.

Atenție! Calculatoarele care vor fi cumpărate prin programul „Euro 200” vor trebui să aibă un sistem de operare licențiat.

Banii din programul „Euro 200” se acordă o singură dată unei familii și sunt destinați doar achiziționării de calculatoare noi, scriu cei de la B1 TV.

Statul dorește să sprijine accesul la tehnologie al tinerilor cu venituri reduse

Prin programul „Euro 200” s-a găsit o modalitate prin care autoritățile să poată să sprijine accesul la tehnologie al tinerilor cu venituri reduse. În plus, astfel vor putea să faciliteze și participarea la procesul de învățământ în mediul online.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
sticla ketchup1 jpg
cosmos 7682504 1280 jpg
condimente pixabay jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
Ziua Regalităţii  10 Mai, ziua cu triplă semnificaţie istorică jpeg
Muste insecticide larvicide capcane scaled jpg
izvorul tamaduirii ce nu ai voie sa faci in aceasta zi sfanta ca pastele 1 jpg jpeg
icoana Izvorul Tamaduirii
image
actualitate.net
image
actualitate.net