Zile cu emoții pentru elevii din România! Luni încep simulările pentru Evaluarea Națională

#Exclusiv Click!

Simulările pentru Evaluarea Națională vor începe luni, iar elevii din clasa a VIII-a vor avea oportunitatea să vadă exact cât de pregătiți sunt pentru examenul real, ce va fi susținut la finalul anului școlar.

image

Cu siguranță, cu toții știm prea bine câte emoții ne cuprind atunci când se apropie un examen. Fie că vorbim despre un examen pe care l-am dat când deja eram adulți, fie că ne amintim cu zâmbetul pe buze de anxietatea pe care o aveam în jurul tezelor și examenelor de la școală, sentimentul rămâne întotdeauna același.

Pentru elevii din clasa a VIII-a, Evaluarea Națională are o importanță specifică, notele pe care le vor avea la acest examen având un rol important în opțiunile puse la dispoziție pentru înscrierea la liceu.  

Din fericire, Ministerul Educației dorește să sprijine cât se poate de mult performanța elevilor din România. Astfel, la fel ca în anii trecuți, Ministerul dă șansa elevilor de a putea vedea exact nivelul la care sunt și care sunt subiectele pe care trebuie să le mai aprofundeze, fără a îi copleși pe elevi cu stresul notelor și a responsabilității examenului real.

Simulările nu sunt importante numai pentru elevi, care pot vedea exact nivelul la care sunt în momentul de față, ci și pentru profesori, care pot vedea exact zonele din educația elevilor lor unde sunt probleme și, astfel, pot aprofunda mai bine aceste subiecte, în cadrul cursurilor.  

Simulările Evaluării Naționale, tot ce trebuie să știi pentru a fi pregătit

Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională. / foto: www.edu.ro
Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională. / foto: www.edu.ro

Elevii se vor confrunta cu prima simulare luni, 20 Martie, de la ora 9 dimineața. Aveți grijă, accesul în sala de examen nu mai este permis după ora 08:30! Elevii vor avea la dispoziție două ore pentru a completa cerințele examenului, iar prima materie la care vor fi testați este Limba și Literatura Română.

Următoarele probe vor fi la Matematică (21 Martie), iar apoi Limba și Literatura Maternă (22 Martie, pentru elevii care au studiat în limba maternă). Rezultatele vor fi comunicate pe 29 Martie, iar elevii trebuie să știe că notele nu se pun în catalog.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
permise auto jpeg
calendar ortodox 2021 22 martie sfantul sfintit mucenic vasile preotul din ancira png
Prof dr Joseph Dituri Foto Youtube jpg
bulevardul Pompeiu  jpeg
FotoJet jpg
aIMG 20220305 153438 696x392 jpg