«Pablo Escobar al Marii Britanii» urmează să fie eliberat! A stat 25 de ani la închisoare

Curtis Francis Warren (59 de ani), un englez care a construit un imperiu al drogurilor și a cărui notorietate a fost comparată cu cea a lui Pablo Escobar, va fi eliberat peste câteva săptămâni din închisoare, urmând să se mute într-un penthouse din Liverpoool.

Curtis Warren este unul dintre cei mai mari interlopi europeni (Foto: Politia din UK)
Curtis Warren este unul dintre cei mai mari interlopi europeni (Foto: Politia din UK)

Citește și: Cât costă domeniul lui Pablo Escobar? Totul despre proprietatea Lordului Drogurilor din Miami

Warren, care și-a dobândit porecla Cocky (Tupeistul n.r), aducea cantități uriașe de heroină, cocaină și canabis în Marea Britanie din toate colțurile globului. Imperiul său a fost distrus în 1996, după ce anchetatorii au dat buzna în casa sa din Olanda. A stat 14 ani într-o închisoare olandeză, apoi, în spatele gratiilor, și-a omorât în bataie un coleg de celulă și a mai primit patru ani. În 2007, s-a întors la Liverpool, însă doi ani mai târziu a fost închis, din nou, pentru trafic de droguri.

Iată și: A găsit în grădină un butoi plin cu 600.000.000 $

Are probleme cu legea de la 12 ani

În pușcăria din Liverpool a întreținut relații intime cu Stephanie Smithwhite, gardian al închisorii. După 25 de ani petrecuți în spatele gratiilor, Curtis Warren va locui acum într-un penthouse care valoarează aproximativ 2.261.000 dolari, relatează Daily Mail. Chiar și după atâția ani, Warren are prieteni foarte bogați, iar unul dintre aceștia i-a oferit o casă în centrul orașului Liverpool.

Te-ar putea interesa și: Dezvăluiri şoc! Fiul celui mai periculos traficant din lume a vorbit

De la o vârstă fragedă, Warren Curtis a avut probleme cu legea. La 12 ani, a furat o mașină, iar la 16 ani, a fost condamnat pentru agresiuni asupra a doi polițiști. Warren a făcut profit din vânzarea de amfetamine și cocaină tinerilor din cluburi. Viteza cu care și-a ridicat imperiul, devenind un importator major pe piața drogurilor, a fost fenomenală. Deși a susținut că nu a făcut niciodată rău femeilor, el a atacat o prostituată minoră care a refuzat să-i predea veniturile și o mamă care a încercat să-l împiedice să jefuiască un agent de securitate. Se crede că are peste 200 de milioane de dolari, ascunse într-un loc secret, însă, pentru că va fi forțat să declare orice bunuri în valoare de peste 1.000 de dolari, îi va fi extrem de dificil să acceseze presupusa avere.

Află mai multe despre: Escobar ar fi invidios! Laborator de cocaină în jungla columbiană! VIDEO viral

În multe privințe, povestea lui Warren o oglindește pe cea a lui Escobar, deși fosta fortăreață a columbianului din Medellin este la 8.000 de km distanță de Liverpool. Ambii bărbați au profitat de inteligența lor și au ajuns nume mari în lumea interlopă, strângând averi uriașe.

Pablo Escobar a murit în 1993

Columbianul a fost un celebru baron al drogurilor columbian, care la apogeul carierei sale deținea 80% din traficul de cocaină din SUA și avea o avere de 70 de miliarde de dolari. A ucis peste 200 de polițiști și 600 de civili. Pe 2 decembrie 1993, într-o operațiune comună între serviciile americane și columbiene, Escobar a fost ucis, după ce s-a opus arestării. La înmormântarea sa au participat 25.000 de oameni.

Citește și: Mafiot şi-n realitate? Joe Pesci, acuzat că a angajat un asasin care să-l omoare pe fostul soţ al fostei lui soţii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net