Pachete vacanță 2023: Care sunt diferențele considerabile dintre Ultra-All-Inclusive și All-Inclusive

Îți faci planuri de vacanță? Cu atâtea destinații la dispoziție să faci o alegere potrivită pare din ce în ce mai greu. În prezent, mulți români optează pentru un sejur All-Inclusive sau Ultra-All-Inclusive, mai ales turiștii care preferă Bulgaria sau Turcia și trebuie să știi că sunt diferențe considerabile între cele două oferte. 

Tot mai mulți români optează pentru un sejur All-Inclusive Foto: Shutterstock
Tot mai mulți români optează pentru un sejur All-Inclusive Foto: Shutterstock

 Știi care e diferența dintre demi-pensiune, All-Inclusive sau Ultra-All-Inclusive?

Vara este sezonul concediilor, când agențiile de turism, companiile de croazieră şi hotelurile sunt luate cu asalt de lumea dornică de zile relaxante, departe de grijile cotidiene. În funcție de buget, românii aleg regim de masă demi-pensiune, All-Inclusive sau Ultra-All-Inclusive, acestea din urmă neînsemnând același lucru. 

All-Inclusive: mese principale, snacks-uri, gustările la pool bar 

Atunci când îți rezervi un sejur All-Inclusive, înseamnă că ai pensiune completă. Adică toate mesele principale, snacks-urile, băuturile răcoritoare şi alcoolice din timpul meselor, răcoritoarele şi gustările la pool bar fiind gratuite. De asemenea, în tarif este inclus accesul la piscină, şezlong, umbrelă şi prosop de plajă, spa & wellness.

Ultra-All-Inclusive - băuturi alcoolice şi nealcoolice de import, cocktailuri 

Ulra-All-Inclusive este un All-Inclusive îmbogățit. Altfel spus, pachetul oferă toate serviciile AI, la care se adaugă băuturile alcoolice şi nealcoolice de import, unele cocktailuri şi gustări între mese sau alte facilități ale hotelului (room-service 24h din 24h sau acces gratuit la mini bar.

De ce beneficiezi în plus la Ultra-All-Inclusive

La All-Inclusive ai mese de trei ori pe zi; cazare; plajă privată și piscine; băuturi alcoolice de producție locală și răcoritoare în orice cantitate. Ca servicii suplimentare: utilizarea infrastructurii sportive; utilizarea saunei; serviciu de babysitting; masaj.

Ultra-All-Inclusive îți oferă: mese de trei ori pe zi, cu o gamă largă de feluri de mâncare (până la 10 din fiecare fel), bucătărie internațională; gustări pe tot parcursul zilei în mini-restaurante, lângă piscină și pe plajă; o selecție bogată de deserturi pe tot parcursul zilei; băuturi alcoolice locale și importate în timpul zilei; băuturi nealcoolice, sucuri, apă în orice cantitate non-stop; mini-bar încărcat zilnic; alimente în cameră, plajă privată; piscine; sporturi de apă (nu toate). Servicii suplimentare: parc acvatic; teren de sport; club sportiv; sală de fitness; baie, saună, prosoape și șezlonguri pe plajă.

Ce înseamnă All Inclusive Light şi Ultra All Inclusive 

Spre deosebire de clasicul All Inclusive, All Inclusive Light reprezintă o variantă mai ieftină, care include cele 3 mese principale (mic dejun, prânz, cina) şi băuturi alcoolice/non alcoolice servite doar în cadrul acestor mese. Spre deosebire de un All Inclusive clasic, la All Inclusive Light, băuturile dintre mese sunt contra cost. 

În funcţie de hotel, acest regim de cazare light mai poate include sau nu şi o gustare între mese. 

Ultra All Inclusive reprezintă varianta mai bogată şi mai variată a clasicului All Inclusive. În acest caz, băuturile alcoolice şi non alcoolice sunt de import, nu locale, aşadar pentru turiştii care vor să serveasca un anumit tip de racoritoare sau alcool, opţiunile vor fi mai variate. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net