Pachetele turistice, un mod de a economisi timp şi bani. Cum alegi cele mai bune oferte

Ultima actualizare:

    foto: Pixabay
foto: Pixabay

Recent, Reprezentanţa Comisiei Europene anunţa că România s-a situat pe locul al cincilea într-un top 20 al destinaţiilor turistice pentru anul 2020 realizat de platforma internaţională de închiriere de locuinţe în regim hotelier Airbnb. Cu această ocazie, Ministerul Turismului estima că, anul viitor, numărul rezervărilor în ţara noastră va creşte cu 298% comparativ cu 2019.

Aceeaşi instituţie transmitea că ceea ce a stimulat foarte mult industria turistică autohtonă era măsura acordării voucherelor de vacanţă. Numărul societăţilor comerciale private care au ales să acorde angajaţilor tichete de vacanţă a crescut cu 15% anul acesta, iar acest lucru dovedeşte că măsura nu a avut doar un rol social, ci şi unul economic, mai transmitea ministerul.

Voucherele de vacanţă pot fi cheltuite pentru achiziţionarea de pachete turistice complete, incluzând minimum o noapte de cazare, doar pe teritoriul României. Aceste tichete de vacanta pot fi utilizate într-o  reţea variată de hoteluri, pensiuni şi agenţii de turism partenere companiei care le emite.

care le emite.

Cum poţi să profiţi la maximum de pachetele turistice complete

Unele persoane consideră că este la fel de interesant şi de amuzant să plănuiască un concediu ca vacanţa propriu-zisă. Alții însă detestă să facă acest lucru şi preferă să lase organizarea pe mâna unor specialişti. Pachetele turistice pot fi o modalitate de a economisi timp şi bani, clientul având de ales dintr-o varietate de combinaţii, precum transport + hotel, transport + hotel + ghid etc. Când totul este inclus în preţ, este mai uşor să organizezi bugetul, şi, în funcţie de oferte, poţi avea acces la anumite facilităţi care, luate separate, ar costa foarte mult. Însă în aceste pachete turistice pot fi incluse şi multe taxe şi condiţii ascunse.

Calculează oferta pe componente separate

Ia în considerare tot ceea ce include pachetul turistic, de la transport la cazare, mese şi activităţi de divertisment. Este posibil, de exemplu, să descoperi că este mai ieftin dacă renunţi la mesele incluse în ofertă şi mănânci unde doreşti. Pe scurt, trebuie să îţi faci temele şi să realizezi un tablou foarte clar al costurilor.

Evaluează bonusurile


    foto: Pixabay
foto: Pixabay

Multe companii care se ocupă de vânzarea de pachete turistice obișnuiesc să includă bonusuri pentru a atrage clienții. Acestea pot varia de la vouchere pentru mese la bilete cu reducere sau chiar gratuite pentru vizitarea anumitor atracții turistice sau o sticlă de vin primită la sosirea la locul de cazare. Trebuie să evaluezi corect aceste bonusuri și să te gândești dacă ești cu adevărat interesat de ele. Dacă plănuieşti un weekend romantic, un pachet care include spa, masaj și cină la lumina lumânărilor ar putea fi unul potrivit.

Citește cu atenţie paragrafele scrise cu litere mai mici din contractul pe care trebuie să îl semnezi. Poți avea surprize nedorite dacă nu le citești, care, de obicei, conțin termeni și condiții legate de aspecte precum politica privind anularea, restricțiile sau bonusurile. Poate unele atracții turistice sunt limitate la anumite zile și ore sau poate este necesară o rezervare în prealabil.

Totodată, trebuie să iei în considerare locul unde este situat hotelul, cele aflate în zone turistice populare fiind mai scumpe. Sau, dacă sunt mai ieftine, poate sunt la distanță mai mare de cel mai apropiat aeroport și atunci vei avea nevoie și de un mijloc de transport.

Fii flexibil în ceea ce privește destinația

În momentul în care ești deschis oricărei destinații, vei avea posibilitatea de a găsi cel mai ieftin pachet turistic. În primul rând, trebuie să îți alegi activitatea care te-ar tenta cel mai mult - de exemplu, să faci schi, să vizitezi muzee, să mergi la plajă sau să ai o experiență gastronomică -, iar apoi poți alege o destinație generală, cum ar fi, de exemplu, Europa. Ultima etapă este să cauți acele pachete turistice care întrunesc criteriul general. Când ești deschis în ceea ce privește destinaţia, găsești oferte mai bune.

Rezervă cu mult timp înainte sau profită de oferte last minute


    foto: Pixabay
foto: Pixabay

Unele dintre cele mai bune pachete de vacanță pot fi găsite în ofertele last minute ale agențiilor de voiaj. Sau dacă îți planifici și rezervi vacanță cu cel puțin trei luni înainte. Similar destinației, fii flexibil în ceea ce privește perioada și în mod sigur vei găsi oferte care să îți placă. Detaliile legate de timp pot include zilele în care călătorești, dar şi perioada de ședere.

Pachetele turistice complete pot fi oferte foarte bune, dar numai dacă înveţi cum să le evaluezi corect, lucru care implică puţină muncă de documentare. Însă apoi te vei putea bucura pe deplin de vacanţa mult visată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
Yoon Suk Yeol. Foto: captură video
Banner Carmen Harra
panouri solare risc hackeri jpg
ceai freepik jpg
tarani romani cuptor jpg
Ploaie Autostrada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net