Pentru a plăti mai puțin impozit pe proprietate, o familie și-a construit o reședință de doar 3,9 m lățime. Cât a costat casa

Ultima actualizare:

Ați putea locui într-o asemenea casă? O reședință cu patru etaje din orașul Ho Chi Minh, din Vietnam, a atras recent atenția oamenilor datorită designului minimalist neobișnuit pentru această țară. Casa are o lățime de 3,9 m, însă reușește să găzduiască o familie de trei generații.

În clădire locuiesc șapte persoane (Foto: stdesignconsultant.com/Instagram)
În clădire locuiesc șapte persoane (Foto: stdesignconsultant.com/Instagram)

Clădirea are patru etaje

Casele „strâmte” nu sunt o noutate în Vietnam. Cunoscute sub numele de „nhà ống”, ele sunt de decenii întregi printre cele mai populare tipuri de clădiri, deoarece terenul este scump și impozitul pe proprietate este calculat pe baza lățimii unei case.

Studioul de arhitectură STD Design Consultant a dorit să creeze o astfel de casă „strâmtă”, dar cu un concept mai modern și cu un stil minimalist. Astfel, a luat naștere clădirea cu o lățime de 3,9 metri și cinci nivele (parter plus patru etaje). Pham Trung, directorul studioului, a declarat pentru publicația Insider că astfel de case sunt populare în Vietnam, deoarece pot oferi mai multe locuințe pentru oamenii din orașele sale aglomerate. Compania a proiectat și construit casa strâmtă pentru o familie de șase persoane, care a scos din buzunar 230.000 de dolari pentru întregul proiect.

Cuplul căsătorit care deține casa, el pilot și ea însoțitoare de bord, și-a dorit o reședință care să poată găzdui cei doi copii ai lor, pe părinții soțului, dar și o menajeră, pe un teren mic pe care îl deținea deja. Studioul STD Design Consultant a avut nevoie de aproximativ două luni pentru a concepe un proiect complet și încă cinci luni pentru a construi casa inedită.  

Pham Trung de la STD Design a spus că, deoarece Vietnamul are un climat tropical, este important să se încorporeze obloane pliabile pentru a împiedica lumina soarelui să pătrundă în interior. Studioul a venit cu ideea să pună multe plante pe balcoane, pentru a adăuga un strat suplimentar de protecție împotriva căldurii. Camera de zi este situat la etajul trei, deoarece aerul este „mai respirabil” mai sus, au explicat arhitecții.

Există un dormitor matrimonial și alte trei dormitoare pentru a găzdui cele trei generații ale familiei și pe menajera lor. Etajul superior al casei are o zonă de grătar cu locuri în aer liber și un acoperiș retractabil. Bucătăria și zona de luat masa sunt situate la parter. Clădirea a fost construită din cărămizi, care ajută la reglarea temperaturii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
horoscop png
image
image
image
image
image
image
loterie jpg
Vitamine pentru piele jpg
pana pasare huia colaj captura video jpg
Salonul Auto Beijing, Xpeng, foto Facebook
yasushi takahashi captura video jpg
bomba satu mare jpg
femeie intrus1 jpg
avere bani bogati 1200x900 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net