Pinguinul ăsta este maior în armată! Povestea impresionantă a lui Sir Nils Olav

Ultima actualizare:

Faceți cunoștință cu Sir Nils Olav, cel mai decorat pinguin din lume! El este mascota Gărzii Regale din Norvegia, iar recent a primit și titlul de general-maior, baron al Insulelor Bouvet, în timpul unei ceremonii grandioase la care au participat 160 de soldați, relatează Euronews.

Pinguinul Sir Nils Olav, mascota armatei regale din Norvegia
Sir Nils Olav este general-maior în cadrul Gărzii Regale din Norvegia (Foto: Profimedia)

Sir Nils Olav III primește pește și felicitări de la „colegii” lui din armată

Simpaticul pinguin a fost promovat la cel de-al treilea cel mai înalt grad din cadrul Forțelor Armate norvegiene. Sir Nils Olav III este un rezident al grădinii zoologice Penguin's Rock, din Edinburgh.

El face parte dintr-un lung șir de pinguini care au servit în armata norvegiană. În 1961, locotenentul Nils Egelien a fost impresionat de colonia de pinguini de la grădina zoologică din Edinburgh și i s-a părut că marșul soldaților seamănă cu modul în care merg aceste păsări. Un deceniu mai târziu, Egelien a adoptat un pinguin, pe care l-a numit Nils Olav. A primit acest nume în onoarea lui Nils Egelien și a regelui Olav al V-lea al Norvegiei, care se afla la acea vreme pe tron.

De fiecare dată când soldații scandinavi au vizitat Scoția, pinguinul lor a fost promovat, deși păsări noi au preluat mantaua celor vechi, numele lor rămânând același. De asemenea, trupele ceremoniale îi trimit pinguinului pește și felicitări de Crăciun în fiecare an.

„Sunt încântat să-l felicit pe Sir Nils Olav III pentru promovarea sa la gradul de general-maior”, a declarat Jason Barrett, de la Royal Edinburgh Military Tattoo.

El a lăudat „bogată istorie, onoare și tradiție” adusă de Garda Regelui Majestății Sale din Norvegia, spunând că sunt „fani de ani de zile”. Acest pinguin este al treilea Sir Nils Olav.

A început ca mascota în 1972, devenind caporal în 1982; sergent în 1987; sergent major regimental în 1993; onorabil sergent major de regiment în 2001 și colonel-șef în 2005. A fost numit cavaler în 2008 - titlu aprobat personal de însuși regele Harald al V-lea al Norvegiei - și a devenit brigadier în 2016.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net