Planta care „se roagă” pentru casă. Aduce noroc și prosperitate în locuință

Există numeroase plante despre care se spune că aduc noroc în casă. De la suculente, la plante în culori vivace, există o varietate largă de flori pe care este bine să le aveți în locuință. Una dintre acestea este și Maranta, planta care „se roagă” și care aduce mult noroc celor care au grijă de ea.

Plante care aduc noroc în casă
Plante care aduc noroc în casă

Maranta, planta care „se roagă”

„Maranta leuconeura” este o plantă de interior foarte îndrăgită pe care mulți și-o doresc și care poate fi întreținută ușor dacă îi creați mediul ideal. Ceea ce o face cu adevărat specială sunt frunzele sale cu model deosebit, care în timpul nopții sau la lumină slabă au tendința de a se închide, de aici se spune că planta „se roagă”.

Este o plantă care iubește locurile luminoase însă nu este bine să o expuneți direct la razele soarelui deoarece frunzele sale se pot arde. Este ideal să o țineți în locuri cu temperaturi care variază între 18-24°C, așa că nu o expuneți la frig și evitați schimbările bruște de temperatură. În același timp, mediile umede îi sunt prielnice pentru a se dezvolta frumos.

Așadar, mețineți solul umed, dar aveți grijă să nu o înecați în apă, așa că evitați să o udați prea des, mai ales în sezonul rece. Ce puteți face în schimb, este ca la baza ghiveciului să puneți un suport umed sau să pulverizați pe frunze apă filtrată, în mod periodic. 

Plante care aduc noroc în casă

Maranta, planta care „se roagă”
Maranta, planta care „se roagă”

Crasula: Aceasta este o plantă suculentă care este adesea considerată un simbol al norocului financiar și al prosperității. Se spune că aduce energie pozitivă în casă.

Bambus:  Este o plantă care este adesea folosită în Feng Shui pentru a atrage norocul și prosperitatea. Se spune că aduce energie bună și armonie în casă. Este important să alegeți un număr potrivit de tulpini de bambus pentru a atrage norocul (de obicei, un număr par este considerat mai norocos).

Crinul păcii: Această plantă este adesea asociată cu energia pozitivă și purificarea aerului. Se crede că atrage prosperitatea și armonia în casă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
geto daci jpg
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net