Planta din România care poate trăi până la 600 de ani. E sănătate curată, dar toți românii o ignoră și o consideră banală

Nu putem trăi fără plante, iar acest lucru este cert. Ele reprezintă stâlpul ecosistemului Terrei pentru că asigură oxigenul și hrana de care avem nevoie. Click! îți spune care este una dintre cele mai longevive „vegetale” din lume, care este foarte întâlnită și la noi.

Merișoarele sunt foarte bune pentru sănătate / foto: Pixabay
Merișoarele sunt foarte bune pentru sănătate / foto: Pixabay

Este vorba despre merișor. Această plantă minune poate trăi 600 de ani și este foarte bună pentru sănătatea noastră. Dar nu este totuși, singura plantă din lume care trăiește cel mai mult.

Cea mai longevivă plantă este o specie de pin. Un astfel de exemplar a fost descoperit în Munții Albi din California. Acesta are vârsta de 4852 de ani. Oamenii au ajuns la această concluzie, după ce i-au numărat inelele.

Merişorul combate infecţiile urinare şi previne recidivele

Merişorul poate să exercite o acţiune antiinflamatoare şi antioxidantă datorită compoziţiei bogate în substanţe precum mangan, antocieni şi flavonoide. Studiile au arătat că sucul din fructe de merişor băut 6 luni la rând le este util mai ales femeilor, pentru că le scade cu 20% riscul de recidivă în cazul infecţiilor urinare.

Alte studii arată că infecţiile urinare cronice se tratează cu succes cu ajutorul sucului de merişoare (1 pahar pe zi), consumat alături de medicaţia recomandată de specialist. De asemenea, merişorul poate reduce inflamaţia la nivelul rinichilor.

Iniţial, cercetările indicau că aciditatea merişoarelor este motivul posibil pentru care aceste fructe au efect antibacterian, însă ulterior s-a concluzionat că alta este componenta cea mai importantă.

Merișorul conține o substanţă care acoperă pereţii rinichilor, vezicii urinare şi tubului colector, împiedicând astfel acumularea de bacterii în ţesuturi.

Ajută și la îndepărtatea grăsimilor din sânge

Mai mult, merişorul s-a dovedit util pentru unele persoane cu colesterol şi trigliceride mărite, reducând valorile acestora după 3 luni. Tinctura de merişor, care acţionează cel mai rapid în scăderea grăsimilor sangvine, este disponibilă în magazinele naturiste sau se poate prepara acasă.

Important! Remediile cu merişoare nu trebuie luate pe termen lung şi nici nu trebuie depăşite dozele indicate, pentru că pot da reacţii adverse precum greaţa şi vărsăturile.

image
image
image
image
image
image
bivolaru 0 jpeg
plane 885321 1280 jpg
fobii jpg
image png
Schengen FOTO Profimedia
gandaci de bucatarie freepik jpg
profesor acuzat abuz jpg
insula grecia jpg