Plante care înfloresc pe tot parcursul anului. Cine le plantează are o grădină frumoasă mereu

Ultima actualizare:

Dacă vrei să ai în grădina flori care înfloresc tot anul, Click! îți dă câteva idei de plante care îți vor înfrumuseța grădina.

Ixora, sau iasomia indiană, este magnifică pentru grădină / foto: Pixabay
Ixora, sau iasomia indiană, este magnifică pentru grădină / foto: Pixabay

Toate plantele din lista de mai jos sunt adaptate perfect la clima de la noi și într-o gamă largă de culori care vor face gradina ta spectaculoasă în fiecare zi.

Trandafirii

Primii din listă sunt celebrii tradafiri. Clima de la noi le priește perfect, iar soiurile sunt foarte diverse. Trandafirii sunt originari din Europa și Asia de Sud-Est și sunt o parte importantă a multor culturi și religii.

De exemplu, în Antichitate, trandafirii erau folosiți ca simbol al dragostei și al feminității, fiind asociați și cu fertilitatea și cu longevitatea. Această plantă minunată, ușor de întreținut, se găsește în mai multe culori și forme, inclusiv alb, roz, galben, portocaliu, roșu, purpuriu, mov și albastru.

Lantana

Acest arbust tropical, mereu verde, are flori albe, galbene, portocalii, roz și roșii în ciorchini. Iubește solul bine drenat și căldura, dar rezistă și când este frig afară. Este folosită în gradină sau în peisagistică.

Lantana poate fi folosită ca plantă izolatoare și pentru a crea umbră, sau pentru a proteja alte plante de vânt și de soare. Totodată, aceasta este un magnet pentru păsări.

Vrăbiile, ciocârlia și alte păsări insectivore se hrănesc cu insectele atrase de lantană. De asemenea, Lantana este iubită foarte tare și de fluturi. Primăvara, curtea ta va fi mai vie ca oricând.

Floarea de hârtie

Floarea de hârtie este specială și deosebit de frumoasă. Le poți planta în spalier, în containere sau ca o acoperire a solului. Ele sunt tolerante la secetă și nu au nevoie de multă atenție și îngrijire.

Petalele lilic-roz sunt mereu prezente pe tulpină și arată frumos. Florile se vor deschide pe tot parcursul anului, permiţându-vă să vă bucurați de culorile lor viu și contrastante, cu frunzele verzi. Această plantă este tolerantă la boli și dăunători și poate rezista la temperaturi scăzute de până la 10 grade Celsius.

Ixora

Ixora este o minunăție. Vine în nuanțe de roșu, galben și portocaliu, crește ușor, fără niciun fel de îngrijire. Este un arbust mic cu frunze în formă de inimă și flori în formă de cupă, cu petalele într-o gamă de culori vii. Florile se prezintă în grupuri masive, ce oferă o mulțime de culoare.

Ea are nevoie de soare și umiditate pentru a se dezvolta și a se înmulți, dar și de un sol bine drenat și de udare regulată și abundentă. Ixora se poate înmulți prin semințe sau prin tăiere. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net