Poftiți în „orașul-fantomă”! A costat 100 de miliarde de dolari, dar nimeni nu vrea să locuiască în el

Forest City, din Johor, sudul Malaeziei, a fost construit cu 100 de miliarde de dolari, în 2016, în cadrul inițiativei Belt and Road. Country Garden, cel mai mare dezvoltator chinez, a investit în acest proiect, care trebuia să devină o metropolă ecologică. Compania a sperat că Forest City va găzdui 1 milion de oameni, dar nu a fost așa.

Forest City din Malaezia
Forest City a fost construit în 2016 (Foto: Profimedia)

Ani mai târziu, au început să se simtă efectele crizei economice globale. În prezent, doar 15% din întregul proiect a fost construit și doar 1% din oraș este ocupat. Compania Country Garden are datorii de 200 de miliarde de dolari, însă a declarat că rămâne optimistă în ceea ce privește acest oraș. Nazmi Hanafiah (30 de ani), de profesie inginer, s-a mutat în Forest City, după ce a închiriat un apartament cu un dormitor, într-un bloc cu vedere la mare. După șase luni, tânărul s-a săturat și nu a mai vrut să trăiască în „orașul fantomă”, așa cum este cunoscut acum Forest City.

Forest City este aproape pustiu (Foto: Profimedia)
Forest City este aproape pustiu (Foto: Profimedia)

În 2019, doar 500 de oameni locuiau în Forest City. Mulți au plecat de atunci

„Nu mi-a păsat de garanție, nu mi-a păsat de bani. Trebuia doar să plec. Mi se face pielea de găină doar când trec pe aici. Ești complet singur, doar tu și gândurile tale.”, a explicat el pentru BBC. În 2019, doar 500 de persoane locuiau în acest oraș, mulți dintre ei, însă, au plecat în anii următori. Cei care au rămas vor, de asemenea, să se mute.

Este adevărat că Forest City, care se întinde pe 1.740 de hectare, este un oraș extrem de izolat, întrucât a fost construit pe un teren recuperat din strâmtoarea Johor, departe de orice oraș important. Din această cauză, foarte puțini oameni și-au dorit să vină și să locuiască aici. „Ca să fiu sincer, este înfiorător. Aveam așteptări mari de la acest loc, dar a fost o experiență foarte neplăcută. Nu este nimic de făcut aici.”, a mai spus Nazmi Hanafiah.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net