Orașul fantomă din Europa. Spiritele localnicilor bântuie locul: „Nu au vrut să se mute aici din cauza presupuselor fantome”

Deși știm deja că există o grămadă de locuri care sunt considerate bântuie și atrag, an de an, curioșii și iubitorii de zone misterioase, înconjurate de legende, cât și fenomene paranormale, acest oraș fantomă din Europa ține la depărtare numeroase persoane din cauza fantomele celor care au locuit aici la un moment dat. Ce s-a întâmplat în acest loc?

Orașul fantomă din Europa ține la depărtare numeroase persoane / Foto: Pixabay
Orașul fantomă din Europa ține la depărtare numeroase persoane / Foto: Pixabay

Localitatea, cunoscută sub denumirea de „orașul fantomă” din Europa, după ce a fost complet abandonată la începutul anilor 1920, se află în Turcia, mai exact în Kayaköy, un cartier din Fethiye, în provincia Muğla. Ultimii locuitori ai orașului erau predominant greco-ortodocși, iar la sfârșitul războiului greco-turc, 1919-1922, localitatea era deja complet abandonată, cei care locuiau acolo fiind forțați să își părăsească locuințele.

Acest lucru s-a datorat semnării Tratatului de la Lausanne din 1923, care conținea un protocol pentru un schimb de populație între Grecia și Turcia, prin urmare, interzicându-le permanent refugiaților ortodocși greci să se întoarcă la casele lor din Turcia.

Totodată, i-a obligat să își părăsească locuințele pentru a se întoarce în Grecia și prevedea și ca cetățenii musulmani ai Greciei să părăsească permanent țara pentru Turcia. Așa au apărut și zvonuri cum că fantomele celor care au locuit aici, la un moment dat, încă sunt prin preajmă, descurajându-i pe cei care au vrut ulterior să se întoarcă. Oricine se poate plimba în voie prin oraș și poate vedea ruinele, dar cine a ajuns aici, a simțit o senzație ciudată.

„Se simte o senzație sinistră când te plimbi pe străzile vechi”

„Astăzi am vizitat un oraș fantomă din Turcia. A fost abandonat timp de 100 de ani. Puteți vedea fotografii ale unora dintre oamenii care au trăit aici. Unele dintre case sunt încă mai mult sau mai puțin intacte.

A fost abandonat din cauza unui schimb de populație între Turcia și Grecia. Potrivit localnicilor, turcii nu au vrut să se mute în acest oraș din cauza presupuselor fantome. Se simte o senzație sinistră când te plimbi pe străzile vechi ale orașului, dar este cu siguranță un loc interesant de vizitat”, a povestit un TikToker, potrivit tabloidului britanic The Sun.

Kayaköy a fost declarat de UNESCO sat al păcii și prieteniei. Cele aproximativ 500 de case și biserici sunt protejate de Guvernul turc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net