Biserica din România despre care se spune că este blestemată. Localnicii spun că au văzut fantome, umbre și lucruri ciudate

Deja nu este un secret pentru niciunul dintre noi faptul că țara noastră abundă de legende. De la nenumărate povești din folclor, până la diferite mituri urbane, dacă vrem să trecem granița în „fantasticul” României, vom descoperi, fără îndoială, un tărâm imens, plin de mistere. Însă, unele dintre acestea sunt de-a dreptul terifiante! Iar un asemenea mister este cel al mânăstirii Chiajna, unul dintre cele mai bântuite locuri din țara noastră!

Se spune că acest loc este bântuit / foto: Wikimedia Commons
Se spune că acest loc este bântuit / foto: Wikimedia Commons

Cu siguranță nu un mare secret pentru nimeni că trăim într-o țară care abundă de legende și mistere. De la nenumărate povești din folclor, până la diferite mituri urbane și locuri bizare, dacă vrem să trecem granița în „fantasticul” României, vom descoperi, fără îndoială, un tărâm imens și plin de mistere ciudate. Însă, unele dintre acestea sunt de-a dreptul terifiante! Iar un asemenea loc misterios este mânăstirea Chiajna, despre care se spune că este unul dintre cele mai bântuite locuri din țara noastră!

Aflată chiar la marginea carterului Giulești, această mânăstire este, astăzi, o ruină, iar în jurul ei circulă nenumărate legende. Se spune că acest loc ar fi fost blestemat, deoarece mânăstirea a fost atacată de otomani înainte de a putea fi sfințită, iar nicio slujbă nu a avut loc între pereții acestei clădiri. Construită la finalul secolului XVIII, clădirea înaltă de 17 metri ar fi fost conundată cu o fortăreață, iar distrugerea acestui loc rămas nesfințit a atras și un blestem teribil. De altfel, se pare că mitropolitul Țării Românești ar fi murit în 1792 în interiorul acestei clădiri, din cauza ciumei.

Morți violente și fantome la mânăstirea Chiajna

În anul 1967, se pare că blestemul ar fi făcut o victimă. Un adolescent în vârstă de numai 16 ani ar fi fost găsit mort, iar necropsia efectuată asupra cadavrului său a arătat că tânărul a avut parte de o moarte violentă. De asemenea, tot în acest loc bizar, un cetățean elvețian, cuprins de furie și gelozie, și-a ucis aici fosta iubită, cât și pe mama și fostul soț al acesteia.

Iar crimele nu sunt singurele fapte terifiante care se petrec în ruinele acestei mânăstiri. Localnicii spun că există un clopot îngropat în zonă, care încă poate fi auzit, iar sunetul provoacă multă teamă în rândul oamenilor. De asemenea, se mai spune că cei din zonă văd nenumărate fantome și umbre printre ruinele mânăstirii.

Indiferent care este adevărul de la mânăstirea Chiajna, legenda acesteia persistă. Iar, astăzi, aceste ruine sunt considerate a fi unul dintre cele mai bântuite locuri din țară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
image png
index (22) jpg
aterizare de urgenta jpg
banner iosif rotariu webp
autospeciala politie jpg
shutterstock 23084461 barbat calculator computer laptop plata plati online internet comanda comenzi jpeg
hacker freepik jpg
Stockholm și eleganța Nordului jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net