O faimoasă stațiune balneară urmează să construiască un proiect spectaculos! Pădurea-parc va costa 3 milioane de euro

Un nou proiect de pe Valea Oltului se poate impune, în viitor, drept una dintre cele mai frumoase locații turistice din țara noastră! Este vorba despre transformarea a 20 de hectare din stațiunea balneară Călimănești-Căciulata înntr-o pădure-parc. Totul va fi plătit din fonduri europene.

Proiectul costă 3 milioane de euro / foto: CNIPT VL
Proiectul costă 3 milioane de euro / foto: CNIPT VL

Potrivit inormațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, un proiect în valoare de 3 milioane de euro poate deveni un adevărat punct important, pe harta turistică a României. Este vorba despre o zonă de 20 de hectare din stațiunea balneară Călimănești-Căciulata (Valea Oltului, Vâlcea), care va fi transformată în pădure-parc. Terenul a intrat în administrarea stațiunii anul trecut, fiind primit de la stat, cu titlu gratuit. Acum, urmează să fie folosite fonduri europene pentru finanțarea proiectului, iar noua zonă se va afla chiar în continuarea aleii de cură balneară a stațiunii.

Florinel Constantinescu, primarul stațiunii, a vorbit planurile pentru stațiune. „Proiectul este în valoare de 3 milioane de euro. Execuția în sine a lucrării va începe cel mai devreme la sfârșitul anului viitor, după proiectare și alte proceduri. Finanțarea va veni din fonduri europene, într-o lună vom depune dosarul pentru finanțare. Suntem obligați să creăm aceste condiții de recreere, pe lângă posibilitatea de tratament care există în stațiunea noastră”, a spus acesta, potrivit sursei citate.

Turiștii se vor putea relaxa în natură

Turiștii se vor putea relaxa în natură / foto: Primăria Râmnicu Vâlcea
Turiștii se vor putea relaxa în natură / foto: Primăria Râmnicu Vâlcea

Stațiunea Călimănești-Căciulate este una extrem de populară în țara noastră, iar noua zonă de pădure-parc îi va crește și mai mult atractivitatea. De altfel, chiar anul trecut, această locație a reușit să se claseze pe locul 2 la gala „Destinația anului”, fiind depășită la marele titlu de către Mamaia. „Perla Oltului”, cum este cunoscută această stațiune, și-a câștigat renumele datorită izvoarelor minerale, a tratamentelor balneare oferite, cât și pentru piscinele puse la dispoziția turiștilor.

Iar noua zonă pădure-parc se dorește a fi una în care intervenția omului să fie cât mai neinvazivă. „Pădurea-parc înseamnă amenajări minime, maximum alei, chioșcuri, locuri de popas, bănci. Inițiativele de acest gen sunt bine venite, dacă nu se exagerează cu amenajarea lor”, a declarat, potrivit sursei citate, Florin Stoica, reprezentant al Rețelei pentru Natură Urbană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net