Tunelul secret de sub Marea Neagră e unul din marile mistere ale României! La ce era folosit de localnici

Ultima actualizare:

Sub Marea Neagră s-ar ascunde tuneluri care ar face legătura cu Bulgaria și Turcia și poate chiar și celelalte țări din zonă, însă puțini cunosc acest mister. Povestea tunelului de sub Marea Neagră își are rădăcinile în timpul Primului Război Mondial. În acea perioadă, a apărut prima relatare conform căreia țăranii din regiunea Dobrogea foloseau un tunel misterios pentru a-și transporta oile până în Turcia. Accesul la acest tunel era cunoscut doar de câțiva oamenii și era utilizat exclusiv în situații critice.

Tunelul secret de sub Marea Neagră
Tunelul secret de sub Marea Neagră

Tunelurile de sub Marea Neagră

În anii '80, pe când se construia de zor la Canalul Dunăre-Marea Neagră, un grup de soldați a făcut o descoperire uimitoare. Din pură întâmplare, aceștia ar fi descoperit că într-un cimitir din Murfatlar se afla o altă intrare către rețeaua de tuneluri secretă care lega România de Bulgaria.

Deși s-ar fi aflat despre ele, nu a fost făcută nicio știre cu privire la ele, așa că ar fi fost păstrate secret de către cei care le cunoașteau. Intrarea de la Murfatlar fusese folosită de nenumărate ori de muncitorii Canalului pentru a traversa granița către Bulgaria în perioada respectivă. Cele două tuneluri ar fi pornit din sudul Dobrogei actuale și din Cadrilater și traversând Marea Neagră.

În timpul războiului, aceste guri de acces ascunse ar fi fost sigilate pentru a păstra siguranța națională și au fost păzite cu vigilență pentru a se asigura că nicio informație vitală nu se va afla, conform infoactual.ro.

Alte tuneluri misterioase din România

Tunelul de la Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor (FOTO: Daniel Guță)
Castelul Corvinilor (FOTO: Daniel Guță)

De decenii, se vorbește despre un misterios tunel subteran care ar lega Castelul Corvinilor de Cetatea Devei în Hunedoara. Cu toate acestea, niciun locuitor local nu a reușit să descopere vreuna dintre intrările acestui tunel. Au existat încercări de a dezlega povestea acestui tunel, dar nicio dovadă concretă a succesului nu a fost prezentată până în prezent.

Unii localnici au încercat să interpreteze construcția tunelului pe baza mărturiilor vechi, care vorbesc despre un tunel care ar fi conectat castelul la o cetate. Cu toate acestea, se pare că această cetate nu era Cetatea Devei, situată la o distanță de 20 de kilometri de castel, ci o fortificație de pe Dealul Sânpetru, în apropierea castelului. O altă legendă urbană susține că tunelul a fost construit acum secole și că a fost locul unde un detașament de soldați a dispărut fără urmă.

Există și păreri conform cărora tunelul ar avea legătură cu gurile de mină părăsite din jurul castelului, iar galeriile acestor mine ar putea duce până la Deva, pe Dealul Cetății. Cu toate acestea, multe dintre aceste guri de mină sunt acum sigilate, lăsând misterul tunelului Corvinilor în continuare nedescoperit, conform adevărul.ro.

Tunelul principelui Rakoczi al II-lea

Legendele înconjoară cetatea Ardud din Transilvania, cu un tunel secret subteran care a fost folosit de principele Francisc Rakoczi al II-lea pentru a scăpa de urmăritorii săi austrieci. Acest tunel avea trei căi de acces și a fost conceput pentru a surprinde dușmanii. Se spune că austriecii au trimis un ofițer tânăr și atrăgător să seducă prințesa Vilma, fiica lui Rakoczi, pentru a afla secretul pivniței. Ofițerul a reușit să obțină informații și austriecii au atacat cetatea.

Cu toate acestea, Rakoczi a reușit să fugă, dar a blestemat-o pe fiica sa pentru trădare. Legenda spune că ea a fost blestemată să aștepte un salvator care să o elibereze din pivniță. Cine îndrăznește să o salveze trebuie să sărute fantoma de trei ori și să intre în pivniță fără să se uite înapoi, altfel va deveni o statuie de piatră.

De-a lungul secolelor, mulți au încercat să exploreze tunelurile, dar s-au pierdut pentru totdeauna în întuneric. Cetatea Ardud a fost construită în secolul al XV-lea și mai târziu înlocuită cu un castel în 1730 de către nobilul Alexandru Karolyi. Aceste legende încântă și intrigă imaginația celor care explorează istoria și misterul cetății, adevărul.ro..

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
nea gica de 102 ani jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
minivacanta jpeg
fructe si legume jpg
horoscop webp
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net