Povestea de viață impresionantă a «bunicuței-studente». A absolvit facultatea la 85 de ani!

O bătrânică din Florida SUA are o poveste de viață cu totul excepțională, din care oricine poate învăța câte ceva despre curaj, determinare sau forța de a depăși obstacole, exterioare sau interioare, pentru a-și îndeplini un vis. Bunicuța de 85 de ani a reușit să termine facultatea abia la bătrânețe. Iată povestea ei plină de înțelepciune și inspirație.

Arlyne Frankel (sursa foto Facebook/FIU University)
Arlyne Frankel (sursa foto Facebook/FIU University)

Arlyne Frankel, 85 de ani, s-a pensionat la 79 de ani, după ce a muncit toată viața. Ea a lucrat ca consultant de marketing și ca voluntar la strângerea de fonduri pentru diferite cauze umanitare. Divorțată, cu copii și nepoți, a făcut inventarul și a decis că vrea să-și împlinească visul de-o viață, acela de a absolvi facultatea.

În primul rând, m-am gândit că îmi voi lua un nou loc de muncă, deoarece planul meu inițial era să funcționez până în ziua în care no o să mai pot. Apoi am făcut bilanțul și am decis că nu mă voi întoarce la muncă. M-am gândit, și am decis că îmi voi trăi viața din plin. Și ce-mi doream cel mai mult? Să-mi împlinesc visele”, a spus ea pentru show-ul Good Morning America. 

Bătrâna a descoperit că a suferit dintotdeauna de o afecțiune nediagnosticată

Frankel a început facultatea pentru prima dată la vârsta de 18 ani la Universitatea din Boston în 1954, dar nu a reușit să o termine.

"Am renunțat și m-am oprit la sfârșitul celui de-al doilea an. Am avut probleme financiare printre alte câteva lucruri neplăcute care se întâmplau. Notele mele proaste nu m-au motivat și am avut probleme de studiu".

Când Frankel s-a întors la facultate mai târziu în viață, ea a aflat că avea dizabilități de învățare, ceea ce crede că a contribuit la lipsa ei de motivație pentru a termina școala.

Am avut o dizabilitate de învățare nediagnosticată, de aceea am crezut că nu sunt foarte inteligentă. Nu aveam pe nimeni care să identifice ce se întâmplă cu mine, așa că am renunțat”, a spus ea.

«A trebuit să fiu foarte curajoasă și să cred în mine»

De-a lungul anilor, Frankel a spus că nu și-a lăsat lipsa de educație universitară să o rețină și a avut succes muncind din greu.

Apoi m-am mutat la New York și am primit multe locuri de muncă pentru că sunt un om muncitor și a trebuit să învăț despre viață. Am venit dintr-un oraș mic și încetul cu încetul, am realizat lucruri. A trebuit să fiu foarte curajoasă și să cred în mine. Am învățat din succesele și eșecurile mele. Din fiecare job pe care l-am avut, am învățat câte puțin"

Frankel s-a înscris la Universitatea Internațională din Florida la vârsta de 80 de ani.

Mi-a luat cinci ani să finalizez programul”, a spus ea.

Experiența ei a fost unică pentru că a adus o perspectivă diferită în sala de clasă.

În clasă, profesorilor le plăcea să mă aibă pentru că datorită mie, conversația a devenit  intergenerațională. Aveam puncte de vedere pe care niciunul dintre studenți nu putea avea pentru că am trăit viața.

Ce alt plan măreț are «bunicuța-studentă»

Frankel a absolvit facultatea cu distincția specială «magna cum laude», la Florida International University cu o licență în "Arte și studii interdisciplinare". Dar «bunicuța-studentă» nu se oprește aici.

Vreau să fiu un speaker motivațional. Nu doar despre întoarcerea la școală, ci despre oameni care vor să facă alte lucruri și care își spun: „Nu, sunt prea bătrân. Nu este niciodată prea târziu! Dacă poți să respiri și să gândești, atunci nu este prea târziu.”, a adăugat Frenkel. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net