Povestea escrocului de pe Tinder. Cum a reuşit Simon Leviev să fure 10 milioane de dolari de la femei pe care le agăţa pe net

Ultima actualizare:

Un nou documentar Netflix, The Tinder Swindler, spune povestea şocantă a unui bărbat care a escrocat mai multe femei şi le-a furat sume importante de bani. Pe numele său Simon Leviev, bărbatul s-a prefăcut că este un miliardar, moştenitor al unui imperiu, pe aplicaţia Tinder, unde a agăţat femei, pe care apoi le-a lăsat fără bani.

Simon Leviev pretindea că a miliardar foto: Instagram
Simon Leviev pretindea că a miliardar foto: Instagram

Simon Leviev, pe numele de naştere Shimon Hayut, a sedus multiple femei în timp ce poza drept miliardar pe aplicaţia de dating Tinder. El le spunea victimelor sale că este moştenitor al unei averi imense, le făcea cadouri scumpe, iar apoi le lăsa fără economiile de o viaţă, notează mirror.co.uk.

Simon îşi schimbase chiar numele legal, îşi spunea “Prinţul Diamantelor” şi pretindea că e fiul mogulului ruso-israelian Lev Leviev, afacerist, filantrop şi investitor care are o avere de 1.5 miliarde de dolari.

Le cumpăra cadouri scumpe victimelor şi apoi le cerea bani 

El avea chiar angajaţi, inclusive asistenţi şi pază, pentru a face povestea credibilă. Le impresiona pe victime cu cadouri scumpe şi fotograrfii cu maşini scumpe şi avioane private, dar la scurt timp, le cerea bani, spunând că viaţa lui e în pericol, că cineva i-a îngheţat toate conturile bancare şi are nevoie de ajutorul lor. Apoi dispărea şi se folosea de sumele furate pentru îşi finanţa stilul de viaţă, dar şi cadourile pentru următoarele femei pe care le seducea. El ar fi sustras astfel peste 10 milioane de dolari de la victime din întreaga Europă, între 2017 şi 2019.

Una dintre victime a ajuns cu datorii de peste 200.000 de euro

Una dintre victimele sale, Cecilie, a povestit că a fost fascinată instat de Simon Leviev, care avea un magnetism aparte. La prima întâlnire, cei doi au băut cafea la hotelul de cinci stele Four Seasons, din Londra, iar el i-a propus să zboare cu ea în avionul privat în Bulgaria, unde a spus că avea o întâlnire. Femeia a fost de acord.

“Avea o aura specială. Nu am avut motive să nu îl cred”, a spus ea, şi a mai declarat că au petrecut o noapte în Sofia. Atunci, femeia a văzut că are cicatrici pe spate. Simon i-a povestit că a fost închis în Africa de Sud după ce a fost înscenat de asociaţi şi a fost victimă a atacurile anti-semite.

Întorşi la Londra, Simon i-a mai oferit  100 de trandafiri şi s-au mai văzut în Oslo de două ori. La şase săptămâni după ce au început relaţia, el i-a spus că are o afacere de 60 de milioane de euro şi că a fost sfătuit să îşi anuleze cardurile de credit pentru că e în pericol. I-a cerut lui Cecilie bani, iar ea a fost de acord.

“Lumea credea că am fost proastă, dar eu chiar am crezut că e în pericol”, a mai declarat ea, potrivit thesun.co.uk.

Simon i-a promis în următoarele săptămâni că vor fi fericiţi împreună după ce semnează contractul pentru afacere. La trei luni, i-a trimit o imagine cu el într-o ambulanţă, spunând că a fost atacat. I-a cerut atunci să facă un împrumut de 20.000 de euro şi să vină în Ţările de Jos după el.

În primavera lui 2018, Simon Leviev s-a folosit de banii lui Cecilie pentru a călători în Spania, Franţa, Austria, Elveţia şi Italia. Femeia a avut datorii de peste 200.000 de euro după începutul relaţiei lor. Ea a declarat că şi-a dat seama că totul e o minciună când a încercat să încaseze un cec de 400.000 de euro pe numele lui Simon Leviev.

Atunci a aflat că bărbatul e cercetat pentru fraudă şi că numele lui de naştere e Shimon Hayut.

A stat doi ani în închisoare în Finlanda

Simon Leviev a mai fost condamnat o dată, tot pentru că escrochierie, şi a petrecut doi ani într-o închisoare din Finlanda. El a revenit în Israel, în 2017, unde ar fi trebuit să fie condamnat din nou, dar şi-a schimbat numele şi a fugit din ţară. În 2018, a început să fure de la femei pe care le cunoştea pe Tinder.

În vârstă de 33 de ani, Simon Leviev e încă liber. El a fost capturat în Grecia în iunie 2019 şi extrădat în Israel. Acolo, a primit o pedeapsă de 15 luni în închisoare şi i s-a impus să plătească peste 41.000 de euro victimelor sale. Cu toate acestea, a fost eliberat după cinci luni datorită unui program care încerca să reducă numărul prizonierilor.

E încă liber şi are profil pe Tinder

Simon Leviev a mai fost acuzat că a minţit că e medic pentru a se putea vaccina mai repede. El are încă un cont activ de Instagram, dar şi un site, unde susţine că este “un om de afaceri care a reuşit pe cont propriu” şi unde oferă sfaturi gratuite. În plus, bărbatul este din nou pe Tinder, unde spune că este într-o relaţie cu un model din Israel.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News! 

image
image
image
image
image
image
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
autostrada soarelui radio constanta 1 jpeg
Captură de ecran din 2024 03 27 la 23 11 52 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net