Spunea ca vrea sa doneze pentru copiii cu probleme, însă le fura banii din conturi mamicilor

Ultima actualizare:

    Spunea că vrea să doneze bani dar, de fapt, i-a păcălitFOTO: eBihoreanul.ro
Spunea că vrea să doneze bani dar, de fapt, i-a păcălitFOTO: eBihoreanul.ro

Un bihorean a pus la punct un plan diabolic pentru a face rost de bani. Monitoriza asociațiile care se ocupă de copiii cu probleme de sănătate, apoi lua legătura cu părinții acestora și, sub pretextul că vrea să facă donații, le cerea poze cu buletinele și cardurile bancare. Două mămici au căzut în plasa escrocului.

Este vorba despre Florin Marcel Manciu din Bihor care, în trecut a mai fost condamnat pentru diverse înșelăciuni, el fiind acuzat  că a strâns bani în numele unor vedete TV sau a cerut, deghizat în călugăr, diverse sume pentru presupuse cazuri sociale. Acum, poliția a intrat pe fir după ce una dintre mămici a sesizat că o persoană neutorizată a încercat să îi acceseze contul. Tribunalul București a dispus arestarea prevenitvă a acestuia pentru 30 de zile.

Cum a reușit escrocul să păcălească mămicile unor copii cu probleme

De această dată, Florin Marcel Manciu își contacta victimele pe pagina de Facebook a unei asociații umanitare. Susținând că vrea să doneze bani, bihoreanul le-a cerut dete despre carduri bancare dar și copii ale cărților de identitate.

Potrivit Poliției Capitalei, ulterior, bărbatul ar fi folosit informațiile obținute pentru a efectua plăți online sau pentru a retrage sume de bani prin diverse aplicații bancare.

Șase mămici au fost acostate de bărbat, însă doar două i-au picat în plasă. Una dintre femei a anunțat poliția, la începutul lunii ianuarie a acestui an, o persoană necunoscută i-ar fi accesat în mod ilegal contul bancar și ar fi efectuat operațiuni financiare de pe acesta. Anchetatorii spun că bărbatul  ”a apelat serviciul call-center al unei banci și, prezentandu-se ca fiind persoana vatamată, a solicitat și obținut modificarea datelor de contact în relatia cu banca, în scopul producerii de consecinte juridice, respectiv permiterea accesului în aplicația Home Bank”.

A fost arestat preventiv

”Miercuri, față de bărbat a fost emis un mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile, cercetările fiind continuate de polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București”, a transmis Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Până în prezent, tânărul bihorean a adunat până acum pedepse totale de 2 ani şi 10 luni de detenţie.

Citește și:Cum și-a păcălit victimele cel mai mare escroc din istorie

Regele escrocilor: «Dacă nu înşel, nu pot să trăiesc!»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net