Povestea fabuloasă a celui mai înalt om din toate timpurile. Măsura 2,85 metri, iar soția lui era cu un metru mai scundă

Ultima actualizare:

Întreaga planetă îl cunoștea pe Feodor Andreevici Makhnov care a trăit în Rusia prerevoluționară. Dimensiunile sale erau impresionante și a rămas până în zoua de azi cu recordul de cel mai înalt om de pe Pământ. A trăit între anii (1878-1912) și a avut cinci copii, fiind un familist convins. Se spune că un mesteacăn plantat de el în timpul vieții crește și azi.

Privea lumea de la 2,85 metri

Feodor Andreevici Makhnov a murit din cauza reumatismului la 34 de ani.
Feodor Andreevici Makhnov a murit din cauza reumatismului la 34 de ani.

Cel mai înalt bărbat din toate timpurile a trăit în Imperiul Rus și se numea Fiodor Andreevici Makhnov. Se spune că în ciuda dimensiunii sale colosale, el era cunoscut ca o persoană bună și blândă.

Fedor Andreevich Makhnov s-a născut în vara anului 1878 în satul Kostyuki, lângă Vitebsk. Strămoșii săi s-au mutat în Imperiul Rus din ținuturile siriene. Frații și surorile lui au avut o creștere normală, dar el s-a transformat într-un gigant. Mama lui a muirt imediat după nașterea lui. Fedor a început să crească rapid, iar la vârsta de 8-10 ani, Fedor Andreevich Makhnov era deja capabil să ridice un bărbat adult, arată abc-fortune.ru.

La doisprezece ani, înălțimea lui Feodor era deja de doi metri.Părinții lui au fost nevoiți să modifice casa, iar tavanele au fost scose chiar de către Feodor pentru a fi înălțate.

Fierarul satului a lucrat un pat special pentru uriașul despre care deja se dusese vestea în lume. Feodor dormea și mai mult de o zi.

Pe când avea 14 ani, deja uriașul Feodor a fost remarcat de directorul circului ambulant, Otto Bilinder și i-a propus să facă spectacole în Berlin, așa că rusul a plecat să cucerească Europa.

Feodor Andreevici Makhnov a lucrat de la 14 la 19 ani la circul din Berlin
Feodor Andreevici Makhnov a lucrat de la 14 la 19 ani la circul din Berlin

Doi ani mai târziu, la șaisprezece ani, a semnat primul contract din viața lui și a început să cânte în arenă. Pe lângă asta uimea cu puterea sa ieșită din comun. Îndoia potcoavele cu o singură mână și a ridicat chiar o platformă plină cu oameni.

Când a ajuns la maturitate, lungimea piciorului lui Feodor Makhnov era de 51 cm, iar palma sa măsura 32 cm. La 25 de ani, înălțimea lui era de 285 cm și cântărea 182 kg.

S-a căsătorit cu o fată înaltă, dar cu un metru mai scundă față de el

Soția lui era o femeie înaltă, dar cu un metru mai scundă ca el
Soția lui era o femeie înaltă, dar cu un metru mai scundă ca el

Timp de nouă ani, Makhnov a lucrat ca artist de circ și a devenit o persoană bogată. Înălțimea lui i-a creat mari probleme în timpul transportului sau la hotelurile la care trebuia să se cazeze cu trupa de circ.

Ia decizia să revină în satul natal, la începutul secolului al XX-lea.

Și-a ridicat o casă potrivită dimensiunilor sale și și-a întemeiat o familie.

Efrosinya Lebedeva i-a devenit soție, după ce mai mulți medici i-au confirmat uriașului că toate organele lui sunt sănătoase. Soția lui era o femeie înaltă, dar cu un metru mai scundă față de el. Împreună au avut cinci copii. Niciunul dintre copii nu a crescut mai mult de doi metri.

Gigantul consuma cantități enorme de mâncare zilnic

Familia Makhnov a vizitat aproape toate țările europene. Au fost chiar la Vatican și au comunicat cu Papa însuși, care i-a dăruit crucea de aur fiicei celui mai înalt bărbat din lume.

Când se afla la diverse recepții, gigantul Feodor Makhnov își aprindea țigările direct de la lumânările candelabrelor.

Când familia a decis să viziteze SUA, cabina sa a trebuit modifiată ca să poată traversa Atlanticul.

Despre moartea lui Feodor Andreevici Makhnov au scris publicații din întreaga lume
Despre moartea lui Feodor Andreevici Makhnov au scris publicații din întreaga lume

Ziarele de la acea vreme scriau că în cizma lui lui Feodor Andreevici Makhnov putea să intre un adolescent de doisprezece ani.

Cât despre mâncare...

Uriașul lua patru mese pe zi așa: dimineața mânca 20 de ouă, 8 pâini rotunde cu unt și bea 2 litri de ceai.

La prânz - 2,5 kg de carne, 1 kg de cartofi, 3 litri de bere.

Seara — un castron cu fructe, 2,5 kg de carne, 3 pâini și 2 litri de ceai.

Înainte de a merge la culcare, bea un litru de lapte și mânca cincisprezece ouă.

Feodor suferea încă din copilărie de rematism. Boala s-a agravat și la un moment dat nu a mai puut să meargă. Avea răni și dureri cumplite. S-a întors cu familia în satul natal, unde soția lui a avut grijă de el până la moartea lui.

La înmormântarea lui a participat un număr mare de oameni, iar despre moartea lui s-a scris în toate publicațiile din lume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistem de rachete patriot al armatei germane profimedia 0773167857 jpg
image
image
image
image
image
image
Orsova Veche jpg
sanziene unsplash jpeg
bulgaria 2098838 1280 jpg
bloc China jpg
Canicula FOTO Shutterstock jpg
castraveti png
pisică  foto   Shutterstock jpg
555 (22) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net