Povestea fabuloasă a țărăncuței care a rămas în istorie. Era o simplă servitoare, dar a ajuns împărăteasă

Ultima actualizare:

Ecaterina Skavronskaia, devenită ulterior Ecaterina Alekseevna, a avut o ascensiune remarcabilă în istoria Rusiei, trecând de la statutul de țărăncuță și servitoare la cel de împărăteasă a imperiului. Povestea ei fascinantă a început în timpul războiului ruso-suedez, când destinul a aruncat-o în calea armatelor rusești.

Ecaterina I a Rusiei. Foto: arhiva.
Ecaterina I a Rusiei. Foto: arhiva.

Marta a fost remarcată de țarul Petru cel Mare

În timpul asediului orașului livonian Marienburg, Marta, împreună cu preotul Gluck, a fost nevoită să părăsească orașul și a ajuns în teritoriile ocupate de ruși. Acolo, a captat atenția mareșalului Boris Seremetiev, iar destinul ei s-a schimbat radical. A fost apoi remarcată de țarul Petru cel Mare, care a fost impresionat de frumusețea și inteligența ei. Marta a devenit cunoscută sub numele de Ecaterina Alekseevna după botez și a început o relație pasională cu țarul.

Relația lor a început ca o aventură

Deși inițial relația lor a început ca o aventură, dragostea dintre Petru cel Mare și Ecaterina a crescut treptat. Ea a devenit o figură centrală în viața țarului, iar în 1711, înainte de a pleca într-o campanie militară, Petru a convocat membrii familiei sale și le-a anunțat că o consideră pe Ecaterina soția sa și țarină a Rusiei. Căsătoria a avut loc la 19 februarie 1711, marcând începutul unei legături oficiale între cei doi.

Ecaterina nu doar că a fost partenera de viață a lui Petru, ci și o prezență importantă pe câmpul de luptă. Ea l-a însoțit în numeroase campanii militare, fiind martoră la bătălii și intervenind în culise pentru a influența rezultatele unor negocieri cruciale. Dragostea lor s-a transformat într-o colaborare profundă și, în timp, Ecaterina a devenit o figură respectată în afacerile de stat.

Țarul a mai avut escapade și cu alte femei

În ciuda escapadelor lui Petru cu alte femei, legătura lor a rezistat și s-au spus că aceștia au avut o corespondență bogată și emoționantă. Cu toate acestea, relația lor nu a fost lipsită de provocări și momente dificile. Petru cel Mare a murit în 1725, iar Ecaterina a rămas văduvă. După moartea lui, fiica lor, Elizaveta, a devenit împărăteasă a Rusiei.

Povestea Ecaterinei Skavronskaia este una remarcabilă, ilustrând cum o țărăncuță poate urca pe scara socială și ajunge în vârful ierarhiei imperiale. De la servitoare la împărăteasă, viața ei a fost marcată de întâmplări neașteptate și de o iubire care a rămas în istorie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicolae Ceaușescu (©„Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 184/1977)
image
image
image
image
image
image
FotoJet (14) jpg
euro valuta bani pixabay jpg
tanara din Cuba mutata in Romania jpg
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net