Povestea gemenelor siameze cărora medicii le-au dat zero șanse de supraviețuire. Acum merg la școală și vor o viață normală

Marieme și Ndeye (7 ani), gemene siameze din Senegal, s-au născut în 2016. Doctorii i-au avertizat pe părinți că fetițele nu vor trăi mai mult de câteva zile. Iată că ele le-au demonstrat medicilor că au greșit. Nașterile de gemeni siamezi sunt rare, iar în aproximativ jumătate dintre cazuri, aceștia se nasc morți, iar o treime mor în primele 24 de ore.

Gemenele siameze Marieme și Ndeye jucându-se cu colegele lor de școală
Marieme și Ndeye s-au născut Senegal, în 2016 (foto: captură video BBC)

Atunci când s-au născut fetele, părinții lor nu știau că vor avea gemene. Apoi, verdictul medicilor i-a dărâmat, însă din fericire gemenele au fost mai puternice decât și-au imaginat specialiștii vreodată.

Marieme și Ndeye au doar o pereche de picioare și un singur pelvis, însă fiecare fetiță are coloana sa și inima sa, relatează BBC. Fiecare dintre ele are personalitate sa, susțin părinții, însă depind una de cealaltă pentru a trăi.

Marieme și Ndeye nu pot fi operate

Când ți se spune din start că nu există nici un viitor, trăiești doar pentru prezent! Amândouă sunt luptătoare și au dovedit fiecărei persoane care le-a întâlnit acest lucru. Fiicele mele sunt foarte diferite una de cealaltă. Marieme e extrem de tăcută, o persoană introvertită, dar Ndeye este complet diferită, este foarte independentă. Nu o să mă prefac că este ușor, dar este un privilegiu uriaș. Te simți norocos când vezi constant această luptă pentru viață”, a declarat tatăl lor, Ibrahima.

Părinții fetelor au mers cu ele la o clinică din Marea Britanie, sperând că vor putea să le facă o operație de separare. Însă, în urma unor analize medicale, s-a stabilit că inima lui Marieme este prea slabă pentru a trece printr-o astfel de intervenție dificilă. Pe scurt, doctorii britanici au decis că cea mai bună șansă de supraviețuire a fetelor e dacă rămân în continuare siameze.

Ar fi însemnat să îmi omor unul dintre copii. Nu pot să fac această alegere! (...) Singurul lucru pe care îl putea face este să fim alături de ele și să nu le permitem să meargă singure prin această călătorie. Am văzut foarte clar devreme că avem de-a face cu războinice, care se agață de viață cu orice preț”, a mai spus tatăl lor.

Mama fetelor lor s-a întors în Africa pentru a-și îngriji ceilalți copii, iar Marieme, Ndeye și Ibrahima au rămas în Marea Britanie pentru tratament. Fetițele sunt în anul trei la școala primară din Cardiff, iar tatăl lor încearcă să le ofere o viață cât se poate de normală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net