Povestea tristă de viață a celebrei cântărețe urmărite de un blestem. Cum a ajuns de la glorie la sinucidere

Miercuri, 17 ianuarie, artista Dalida ar fi împlinit 91 de ani. A avut parte de faimă, succes, zâmbete și mulți admiratori, însă rănile aveau să o facă să își pună capăt zilelor în luna mai 1987, la vârsta de 54 de ani.

Povestea tristă de viață a cântăreței Dalida / Foto: Arhiva Click!
Povestea tristă de viață a cântăreței Dalida / Foto: Arhiva Click!

Miercuri, 17 ianuarie, se împlinesc 91 de la nașterea artistei legendare Dalida, pe numele său adevărat Yolanda Cristina Gigliotti. Pe 2 mai 1987, la vârsta de 54 de ani, cântăreața s-a sinucis și a lăsat un bilet pe care a scris: „Viaţa mi-a devenit insuportabilă, iertaţi-mă!”.

Dalida a fost o cântăreață faimoasă, fiind prima femeie care a obținut discul de diamant pentru piesele sale. În urma ei, au rămas 170 de milioane de discuri vândute în lumea întreagă și 70 de discuri de aur primite. Născută în 1933, în Cairo, a trăit o viaţă măcinată de drame cutremurătoare şi relaţii amoroase nereuşite, toate pe fondul unei cariere strălucitoare.

În 1954, câştigă titlul de Miss Egipt, ceea ce o va plasa pe coperta revistei Cinémonde. În aceeaşi zi, e descoperită de un cineast francez, Marc de Gastyne, care-i convinge familia s-o lase să zboare la Paris, colo unde Dalida avea să cunoască succesul.

Finalul tragic al vieţii cântăreţei

Se îndrăgosteşte de un artist italian ocolit de succes Luigi Tenco, alături de care trăieşte o poveste de dragoste intensă şi îl încurajează să revină pe scenă. Din păcate, după un eșec pe scena Festivalului San Remo 1967, unde cântă „Ciao amore, ciao”, artistul se sinucide, împuşcându-se în cap. Dalida îl găseşte fără suflare într-o baltă de sânge, convinsă fiind că ea a fost cea care l-a aruncat în ghearele morţii, aducându-l total nepregătit în faţa publicului.

Încearcă și ea să își pună capăt zilelor o lună mai târziu, dar fără succes. Se întoarce cu greu în lumina reflectoarelor, iar inima ei este cucerită, pentru o perioadă scurtă, de un tânăr anonim, cu care rămâne însărcinată. Considerând că la 35 de ani este prea devreme să fie mamă, renunţă la sarcină. Cade în depresie, iar remuşcările venite în urma avortului o trimit într-o călătorie spirituală alături de profesorul ei de filozofie budistă, care îi devine amant pentru o lungă perioadă.

Deși a crezut că dramele din viața ei au luat sfârșit, primul soţ, Lucien, devenit între timp confidentul şi prietenul ei de nădejde, se sinucide. Artista a trecut și peste acest moment, și s-a îndrăgostit, din nou, de un bărbat cu şapte ani mai tânăr decât ea, dar îl părăsește la scurt timp, relatează Adevărul.ro.

Fostul iubit îşi pune și el capăt zilelor, lucru care o face pe Dalida să creadă că este urmărită de un blestem. Sfâșiată de durerea tuturor relațiilor care nu au mers, dar și de avortul suferit, Dalida a decis să își pună capăt zilelor. Artista s-a sinucis, luând un pumn de pastile și a lăsat și un mesaj de adio în urma ei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net