Pregăteşte-ţi cămara pentru proviziile de toamnă!

Ultima actualizare:

    Designerii îţi dau 5 sfaturi de amenajareFotografii: IKEA
Designerii îţi dau 5 sfaturi de amenajareFotografii: IKEA

A venit timpul să-ţi îndrepţi atenţia către cea mai mică încăpere din locuinţa ta – cămara.

Urmează să pui la borcan murături, dulceţuri şi zacuscă, să îţi faci provizii de mere, cartofi, ceapă, usturoi şi condimente, astfel că spaţiul este foarte important. Trebuie să ai loc pentru toate, dar şi să le păstrezi în condiţii optime peste iarnă.

Rafturile. Organizarea este cuvântul de ordine, iar rafturile te ajută în acest sens. Mai mari sau mai mici, pe ele poţi pune absolut totul, în ordine, la-ndemână, la vedere.

Pentru a nu crea senzaţia de haos, foloseşte inserţii de raft, astfel încât să creezi niveluri suplimentare pentru borcane sau alte articole cu înălţimi diferite.

Sertarele. Şi ele pot fi de dimensiuni diferite şi contribuie la o mai bună organizare a alimentelor. Doar trage de sertar şi vei avea vizibilitate la toate cutiile, pliculeţele şi condimentele, până în spatele sertarului. Designerii IKEA te îndeamnă să foloseşti inserţii de sertare sau separatoare pentru a ţine totul sub control. 

Coşurile şi cutiile. În ele poţi depozita nuci, alune, dar şi sticle înalte, precum cele de ulei sau de bulion, în felul acesta evitând micile accidente, cum ar fi răsturnarea lor şi scurgerea lichidelor din recipiente.

Tot în cutii drăguţe de lemn poţi pune de la cereale, paste, până la cafea şi condimente. În acest fel ai o vizibilitate mai bună asupra lucrurilor, le păstrezi pe toate în ordine şi poţi supraveghea mai uşor condiţiile de păstrare.

Poţi depozita inclusiv pe uşa de la cămară. Cu ajutorul cârligelor autoadezive, poţi agăţa pe uşă, la-ndemână, gustările pentru fiecare membru al familiei, astfel încât fiecare să şi le ia dimineaţa.

Ar fi amuzant ca în dreptul fiecărui cârlig să pui chiar numele voastre. La agăţat pe uşă mai poţi pune pacheţele cu condimente sau poţi lipi lista de cumpărături de a doua zi.

Poţi câştiga foarte mult spaţiu dacă montezi pe etajere, din loc în loc, câteva cârlige de care să agăţi săculeţi cu nuci sau funiile de usturoi.

Pentru ca toate borcanele, legumele, fructele şi condimentele să se păstreze în condiţii optime, cămara trebuie să îndeplinească anumite condiţii de umiditate, temperatură, ventilaţie şi lumină.

simeon stalpnicul png

Să fie întunecată, răcoroasă, dar ferită de îngheţ, cu o temperatură cuprinsă între 4 şi 5 grade, constantă pe tot parcursul anului. Umiditatea trebuie să fie constantă, astfel încât fructele şi legume să nu îşi modifice textura. Nici aerisirea nu trebuie neglijată, deoarece într-un spaţiu închis, neventilat, se creează efectul de seră şi există riscul de a se dezvolta ciuperci şi mucegaiuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charlene și Albert de Monaco GettyImages 2162706103 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
saguna jpg
reumatism jpg
bani euro pixabay jpg
mihaela bilic instagram jpg
brad craciun jpg
dan marin roveolutie webp
spitalul stomatologic jpeg 2 jpeg
Lucrări la Palatul de Justiție din Deva. Secolul al XIX-lea, Foto: arhiva personală dr. Lucian Ștefan
image
actualitate.net
image
actualitate.net