Protest în sânii goi, la Madrid! Activistele și-au pictat pe corp mesaje feministe

Activistele Femen și Extinction Rebellion au organizat zilele trecute un eveniment la Mirador del Templo de Debod din Madrid, Spania. Cele mai multe participante au protestat în sânii goi, având pe ele pictate sloganuri feministe și ecologice. Altele au ținut în mâini mesaje anti-război, dar și unele ecologiste cu privire la schimbarea climatică.

Activistele Femen și Extinction Rebellion, la Madrid. Mai 2024
Activistele Femen și Extinction Rebellion au protestat topless (Profimedia)

Evenimentul a avut loc cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii pentru Pace și Dezarmare. Zeci de femei de la două grupări activiste, Femen și Extinction Rebellion, și-au unit forțele pentru a transmite mesaje de pace și de încetare a focului în diverse zone afectate de război, printre care Gaza, Ucraina, Sudan și Yemen.

„Opriți războiul asupra femeilor”  

Activistele Femen și Extinction Rebellion au protestat topless, la Madrid. Mai 2024
Femeile și-au vopsit mesaje pe corp (Foto: Profimedia)

„Opriți războiul asupra femeilor”, și-au pictat activistele cu vopsea neagră pe corp. Femen este o grupare feministă radicală, fondată în Ucraina. Nu au fost raportate incidente în urma evenimentului.

Denunțăm toate conflictele armate în care femeile suferă într-o manieră agravată consecințele războiului patriarhal și colonial. Suntem victime ale violenței sexuale permanente în orice conflict armat. Cele care trăiesc în timpul unui război, care sunt refugiate sunt expuse traficului de persoane în scopul exploatării sexuale și reproductive. Inclusiv femeile însărcinate care suferă de violență obstetricală, operații cezariene fără anestezie sau nașteri în care viața lor sau a bebelușilor lor nu poate fi asigurată.

Mutilările, sterilizările forțate, răpirea și sclavia sexuală a femeilor și fetelor sunt infracțiuni care sunt comise în vremuri de război și postbelice, precum și în timpul ocupării teritoriilor, de către soldați dar și de către civili. Noi femeile nu suntem nici arme, nici trofee”, au declarat activistele de la Femen, pe pagina oficială de Instagram.

Protestatarele au vorbit și despre războiul din Fâșia Gaza, respectiv despre mandatele de arestare emise de Curtea Penală Internațională, pe numele premierului israelian Benhamin Netanyahu, dar și a liderilor Hamas: „Cerem ca aceste ordine să intre în vigoare imediat, astfel încât să poată fi judecați drept niște criminali de război.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
vant puternic Inquam Photos jpg
image
image
image
image
image
image
lavanda 1 jpg
telefon jpg
mancare de fasole verde jpeg
Cartofi prajiti Foto shutterstock 782040517 jpg
femeie vara rochie inflorata shutterstock 77805982 jpeg
reguli noi aeroport jpg
image png
vaza flori jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net