Rubarba, deliciu şi medicament. Cum o consumăm ca să nu fie otrăvitoare

Ultima actualizare:

    În rubarbă se găsesc licopen şi antocianine, antioxidanţi foarte puternici @shutterstockclickpentrufemei.ro
În rubarbă se găsesc licopen şi antocianine, antioxidanţi foarte puternici @shutterstockclickpentrufemei.ro

Rubarbă, rabarbăr sau revent, denumiri diferite pentru o singură plantă-minune. Nu numai că este delicioasă şi trebuie să profităm de ea cât e în sezon, la final de primăvară, dar are şi multiple beneficii pentru sănătate. Însă rubarba poate fi şi otrăvitoare, dacă nu este consumată corect.

Confundată adesea cu un fruct, rubarba este, de fapt, o legumă originară din China. A ajuns în Europa în secolul al XIV-lea, iar la un moment dat era mai scumpă decât condimente foarte valoroase, precum şofranul şi scorţişoara.Este folosită atât în alimentaţie, cât şi în tratarea unor boli, datorită multiplelor beneficii pe care le are.

Rubarba a fost utilizată în scopuri medicale (ca laxativ) încă de acum câteva mii de ani, de chinezi. Cu un conţinut scăzut în colesterol şi sodiu, dar bogată în fibre, vitaminele C şi K, potasiu, calciu, fier şi fosfor, rubarba are, pe lângă calităţile culinare, importante proprietăţi curative. Substanţele active din rubarbă ajută la întărirea sistemului imunitar şi prevenirea infecţiilor.

Citește continuarea aici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net