Rugăciunea care trebuie rostită de Sfinţii Constantin şi Elena, pe 21 mai. Te va scoate din necaz imediat

Ultima actualizare:

Pe 21 mai, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfinții Împărați Constantin și Elena, două figuri esențiale pentru creștinism, cunoscute pentru influența lor decisivă asupra istoriei religiei. În această zi specială, credincioșii rostesc o rugăciune despre care se spune că oferă ajutor grabnic la vreme de necaz.

 Sfinții Împărați Constantin și Elena. Foto: arhiva.
Sfinții Împărați Constantin și Elena. Foto: arhiva.

Istoria Sfinților Împărați Constantin și Elena

Născut în anul 272, Constantin a devenit împărat roman între 306 și 337, după moartea tatălui său. Un moment crucial al vieții sale a fost când, pregătindu-se de luptă împotriva fiului împăratului Maximian, a văzut pe cer semnul crucii și mesajul: "Prin acest semn vei birui". În acea noapte, Hristos i-a apărut în vis, îndemnându-l să pună semnul crucii pe toate steagurile armatei sale. Constantin a urmat această viziune și a ieșit victorios din luptă. După această minune, el a dat un decret prin care a oprit prigonirea creștinilor, marcând astfel un moment decisiv în istoria creștinismului.

Mama sa, Elena, a fost deosebit de credincioasă și a jucat un rol crucial în descoperirea crucii pe care a fost răstignit Hristos. Ea a contribuit la zidirea Bisericii Sfântului Mormânt și a Bisericii din Bethleem, locuri de mare importanță pentru creștini.

Rugăciunea pentru ajutor

Se spune că Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt grabnic ajutători ai celor aflați în nevoi, iar rugăciunile îndreptate către ei au un efect imediat. Această rugăciune, rostită cu credință pe 21 mai, poate aduce alinare și sprijin în momentele de grea încercare.

Rugăciune către Sfinții Împărați Constantin și Elena

"Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, după Dumnezeu şi Maica Domnului, voi sunteţi nădejdea noastră şi folositorii noştri; voi ne sunteţi nouă bucurie în vremea necazului, voi ne ocrotiţi în nevoi şi ne ajutaţi.

Voi sfintelor mănăstiri şi biserici le sunteţi păzitori; pentru aceasta cădem înaintea voastră cu lacrimi, rugându-vă să nu încetaţi a ne ajuta nouă, neputincioşilor, ci mijlociţi la Dumnezeu şi la Preacurata Lui Maică şi Pururea Fecioară Maria, ca şi pe noi să ne păzească fără prihană şi pe toţi să ne întărească în credinţă, până la sfârşitul vieţii, spre mântuirea sufletelor noastre. Amin!"

Pe 21 mai, ziua prăznuirii Sfinților Împărați Constantin și Elena, credincioșii sunt îndemnați să rostească această rugăciune cu speranța că vor primi ajutor și alinare. Această practică nu doar că aduce pace sufletească, dar și întărește legătura spirituală cu acești sfinți protectori, oferindu-le credincioșilor puterea de a înfrunta provocările vieții cu credință și curaj.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
la calculator evaluare de acasa   foto pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
tigari 1 1536x1024 jpg
un caligula de pe la noi nicolae mavrogheni 18617982 jpg
aeroportul baneasa jpg
roses 616013 1280 jpg
targsor oras jpg
apelare abuziva 112 prahova 1024x580 1 jpeg
munti pixabay jpg
WhatsApp Image 2024 06 28 at 13 05 58 1536x1023 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net