S-a deschis Durău Park. Prețuri pe pârtie și alte obiective turistice în zonă

Ultima actualizare:

Salvamontiştii din Neamţ au anunţat că pârtiile de schi şi sanie ale complexului Durău Park s-au deschis oficial, din 25 decembrie. Pârtia Durău are o lungime de 406 metri și este ideală și pentru schiorii începători.

Pârtia Durău. Foto: Facebook
Pârtia Durău. Foto: Facebook

"Începând de astăzi, 26 decembrie, pârtiile de schi şi sanie ale complexului Durău Park s-au deschis oficial", au anunţat pe Facebook reprezentanţii Salvamont Neamţ, care au precizat că o echipă de salvamontişti şi administratorul pârtiei au analizat montarea elementelor de siguranţă, a panourilor avertizoare şi a celor care interzic anumite activităţi.

Pârtia Durău are o lungime de 406 metri
Pârtia Durău are o lungime de 406 metri

Punctul de prim-ajutor va fi deservit de personal specializat pe toată perioada sezonului schiabil. "Având în vedere că documentaţia pentru emiterea Avizului de Siguranţă Montană corespunde cu situaţia existentă în complexul Durău Park şi că aceasta este completă în conformitate cu legislaţia şi cerintele actuale, considerăm că întreaga activitate din complexul sporturilor de iarnă Durău Park poate începe", au arătat aceştia.

Durău Park. Prețuri pentru schi și săniuș

Inaugurată oficial în decembrie 2012, pârtia Durău este ideală pentru săniuș și schi, atât pentru începători cât și pentru avansați. Situată la poalele muntelui Ceahlău, la o altitudine de 800 de metri, unde stratul de zăpadă este asigurat din decembrie până în martie, pârtia are o lungime de 406 m, o lățime de minim 62 metri, o diferență de nivel de 35 metri și un grad mediu de dificultate. Sistemul de teleski a fost modernizat în decembrie 2018, având un teleski cu crose duble, cu o capacitate de transport de 1200 persoane/oră și un teleski pentru începători.

image

De asemenea la pârtie este și un Centru de închirieri echipamente de schi, sănii etc. Prețurile pentru o urcare pornesc de la 50 de lei pentru adult și 40 de lei de copil, iar abonamentul pentru o zi, de la 70 de lei, respectiv 60 de lei. Închirierea unei sănii și 20 de urcări incluse costă 60 de lei.

Recomandări pentru schiori

Salvamontiştii au amintit regulile de conduită pentru schiori şi alte persoane care utilizează pârtiile şi traseele de schi pentru agrement:

  • să schieze în aşa fel încât să nu pună în pericol viaţa altui schior sau să îi cauzeze acestuia un prejudiciu;
  • să îşi adapteze viteza şi maniera proprie de a schia conform pregătirii tehnice, condiţiei fizice, stării zăpezii, gradului de dificultate a pârtiei, condiţiilor atmosferice şi densităţii traficului de pe pârtie;
  • să depăşească pe schiorul aflat în aval fie pe partea dreaptă, fie pe partea stângă, cu condiţia ca această depăşire să fie suficient de largă pentru a evita o eventuală evoluţie neaşteptată a celui ce urmează să fie depăşit;
  • să se asigure, printr-un examen atent al traficului din amonte şi al celui din aval, că atât el, cât şi alţi schiori sunt în afara oricărui pericol cu ocazia traversării unei pârtii sau a reluării parcursului după o oprire temporară pe pârtie;
  • să evite staţionarea pe pârtie, mai ales pe porţiunile înguste ale acesteia sau pe cele lipsite de vizibilitate. În cazul căderii, să elibereze pârtia în cel mai scurt timp posibil;
  • să utilizeze numai marginea pârtiei, în cazul în care este obligat să urce sau să coboare pe jos;
  • să respecte indicatoarele de semnalizare şi balizele de marcare instalate pe pârtiile şi traseele de schi;
  • să anunţe postul de prim-ajutor, în cazul accidentării unui schior, şi să acorde sprijin la transportarea acestuia – doar la solicitarea echipei Salvamont !!!
  • să îşi decline identitatea în faţa organelor abilitate, în cazul în care a fost martorul unui accident sau a provocat el însuşi accidentul.

Obiective turIstice în zona Durău, Neamț

La Durău se poate ajunge dinspre Toplița (pe DN 15), din Bicaz, în lungul lacului de acumulare Izvorul Muntelui (pe DN 15 sau pe drumul de pe malul drept) sau din Târgu Neamț (pe DN 15B).

Durău este o localitate pitorească, situată în comună Ceahlău, județul Neamț. La 6 km se află stațiunea turistică cu același nume, așezată la poalele masivului Ceahlău, la o altitudine de 780-800 metri. Pistele din zone sunt căutate pentru practicarea sporturilor de iarnă, iar însă zona oferă multe alte atracții: lacul Bicaz, drumeții montane în masivul Ceahlău, plimbări cu sania, cascada Dăruitoarea, rezervația naturală de zimbri Ceahlău, casa memorială Mihail Sadoveanu, casa memorială Ion Creangă, mănăstirile Secu, Sihăstrie, Neamț, Văratec și Agapia, Cheile Bicazului, Lacul Roșu, stațiunile Borsec și Vatra Dornei,

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net