Săpunul „Adelina”, sursa de frumusețe pentru femei în perioada interbelică. Cu ce alte produse se îngrijeau

Ultima actualizare:

„Farmacia Verde” a apărut pentru prima dată în România la Piatra Neamț, fondată de Anton Vorel. A devenit o afacere de familie transmisă din generație în generație. Așa se face că, în perioada dintre cele două Războaie Mondiale, la Piatra Neamț, era o adevărată industrie a medicamentelor şi produselor din plante medicinale. Un loc distinct îl ocupa gama de cosmetice şi produse de igienă corporală, mediatizate la acea vreme prin intermediul revistei „Sănătatea pentru toţi“. Iată ce produse erau recomandate femeilor de acum mai bine de 80 de ani și cum se făcea reclamă în perioada interbelică.

image

Vedetele vremii erau crema, pudra şi săpunul Adelina

Lansată în anul 1933, revista „Sănătatea pentru toţi“, era o publicaţie ce avea drept scop declarat „ridicarea stării sănătăţii poporului“.

Historia a publicat numărul din februarie-martie 1934. Iată cum și ce produse cosmetice erau promovate.

„Secretul unui ten curat, tânăr şi catifelat“ era asigurat de produsele Adelina. 

image

„Sănătatea şi frumuseţea... iată cele două nepreţuite comori dumnezeeşti pe care trebuie să le păzim şi să le îngrijim cu cea mai mare atenţie. SĂNĂTATEA este temelia vieţii şi a fericirei. FRUMUSEŢEA este o condiţie de căpetenie pentru a reuşi în viaţă“, se arăta în articolul de promovare al gamei de produse lansate de Laboratorul farmaceutic Vorel.

Conform descrierii din publicaţia amintită, produsele respective se bazau pe substanţe extrase din natură: amidon de orez, făina de migdale sau esenţă din flori. De asemenea, se arăta că efectul cosmeticelor era pentru orice anotimp.

„…aceste minunate produse de toaletă, tenul d-v. îşi va menţine frumuseţea şi veţi obţine o infăţişare fină, tinerească ce va uimi pe toţi cunoscuţii d-v. cari nu bănuesc întrebuinţarea acestor preparate. Mai ales acum tenul are nevoie de îngrijiri speciale căci vântul, timpul rece, aspresc şi sbârcesc pielea. Crema, Pudra şi Săpunul Adelina apără frumuseţea d-v. pe orice anotimp“.

Ce sfaturi ofereau specialiștii vremurilor

Nu doar femeile erau îndemnate să folosească aceste produse, ci şi bărbaţii. Experții Laboratorului Vorel aveau și multe sfaturi pentru ca pielea să fie fără cusur.

revista 2 jpg

Menţineţi pielea curată. Pentru aceasta spălaţi-vă cu Săpunul Adelina sau cu Făina de Migdale, care curăţă delicat pielea, fără s’o irite. Aplicaţi regulat dimineaţa Crema Adelina de zi, pe obrazul, gâtul şi braţele d-v.; deasemenea şi înainte de a ieşi la aer liber. Pudraţi-vă numai cu Pudra Adelina care nu conţine substanţe vătămătoare. Seara, înainte de culcare, ungeţi-vă cu Crema Adelina grasă care hrăneşte şi moaie pielea în timp ce dormiţi.

Veţi fi atât de încântată, că le veţi recomanda şi prietenelor d-v. ce vor dori să fie la fel de fermecătoare”, scrie în numărul revistei publicată de Historia.

Trucul pentru înlăturarea pistruilor

Făina de migdale, un alt produs inovativ al Laboratorelor Vorel, avea rolul de a curăţa pielea şi de a o parfuma:

„Este preparată din făină de migdale extrem de fin pulverizată, căreia i se mai adaugă pulvere de rădăcină de toporaşi, pulvere de stearaţi alcalini. Făina de migdale curăţă foarte bine pielea, lăsând-o după clătire înfrăgezită şi plăcut parfumată cu miros de Violette (viorele)“.

În Laboratorul farmaceutic Vorel se descoperiseră soluţii chiar şi pentru pistruii, petele de pe faţă sau de pe mâini, considerate inestetice pentru femei.

„Latex Antiphelique este preparatul recomandat special contra pistruilor şi petelor de pe obraz sau mâini. Laptele de migdale Adelina curăţă şi înălbeşte pielea. Pătrunzând adânc în pori distruge substanţele cari irită pielea şi dă o splendidă culoare feţei şi mâinilor“.

În ceea ce priveşte odorizantele, Parfumul Adelina era promovat ca un produs de calitate, cu efect persistent:

„Este alcătuit din esenţă concentrată de parfum din flori. E de ajuns o singură picătură împrăştiată pe haină sau batistă pentru ca parfumul plăcut să se răspândească în toată odaia“.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net