Sfaturile specialiștilor cu privire la hidratarea pielii și a părului cu produse făcute în casă

Ultima actualizare:

    Ce sfaturi ne oferă specialiștii cu privire la îngrijirea personală cu produse homemadeFoto Pixabay.com
Ce sfaturi ne oferă specialiștii cu privire la îngrijirea personală cu produse homemadeFoto Pixabay.com

Frumusețea și sănătatea pielii și a părului nu sunt deziderate strict feminine. Și bărbații ar trebui să abia grijă de pielea lor. O piele îngrijită corect va fi lipsită de probleme și se va menține tânăra vreme îndelungată. La fel stă și în ceea ce privește părul.

Nici femeile și nici bărbații nu își doresc puncte negre, pete albe, acnee, depigmentare, riduri, etc. Produsele naturale sunt foarte utile pentru piele, în comparație cu multe dintre cremele și produsele chimice, deoarece produsele naturale nu au efecte secundare și nu dăunează  niciunui tip de piele. Totodată, unele produse cosmetice pot fi foarte scumpe, iar în această privință, soluțiile găsite în magazine sau în farmacii pot fi foarte scumpe. 

Iată câteva soluții home-made pentru hidratarea pielii:

„În această perioada în care suntem încurajați să stăm cât mai mult timp acasă am putea profita de context pentru a avea grijă de noi. Hidratarea este metoda numărul unu pentru a-ți menține pielea sănătoasă și frumoasă. Desigur, e indicat să bem multă apă și să evităm folosirea în exces a cremelor și a tratamentelor care conțin  substanțe chimice.  Iată câteva dintre sfaturile simple primite de la specialiștii din domeniul îngrijirii, cu ajutorul cărora ne vom putea menține pielea hidratată, frumoasă și sănătoasa fără prea mult efort”, așa ne promite Daniel Ileana de la Dainel's Grooming club, fondatorul și specialistul în ingrijire și estetică.

Gel de Aloe Vera făcut în casă

Gelul de Aloe Vera este cel mai bun hidratant natural și este soluția ideală pentru multe probleme ale pielii. Hrănește și protejează pielea și poate face minuni pentru tenul nostru, mai ales iarna, atunci când pielea tinde să se usuce excesiv. Gelul de Aloe vera ajută la întinerirea celulelor fibroblaste din piele și protejarea tenului  de radiațiile UV dăunătoare. Un alt beneficiu al gelului de aloe vera este acela că nu vindecă doar coșurile, ci ajută și la dispariția cicatricilor, petelor și semnelor de pe față. Bărbații pot încerca tratamentul cu gel de aloe vera de 3 ori pe săptămână. Ia o frunză de Aloe Vera rupe-i vârful și picură gelul din interior direct pe piele . De asemenea, putem cumpăra Gel de Aloe Vera de pe piață, dar ai grijă să alegi un brand care să nu conțină coloranți sau parfumuri artificiale. 

Ulei de cocos 

Uleiul de nucă de cocos este recomandat datorită caracteristicilor sale hrănitoare fantastice. De asemenea are proprietăți antibacteriene, anti-microbiene și anti-fungice, ceea ce înseamnă că se comportă similar cu un antioxidant. Conține vitamina E, repară și revigorează pielea. Uleiul de nucă de cocos protejează, de asemenea, pielea împotriva crăpăturii și a ridurilor premature, păstrând-o netedă și tonifiată. Încălzește puțin uleiul dacă este solidificat și aplică-l pe față. Lasă-l să acționeze  timp de douăzeci de minute după care clătește-ți pielea. 

Ulei de migdale pentru tenul uscat

Uleiul de migdale conține vitamina E, potasiu, zinc, acizi grași mono-saturați și alte vitamine esențiale. Este hipoalergenic recomandat în special pentru pielea sensibilă și uscată. Mai mult, conține și vitamina A, prevenind apariția coșurilor. Aplică uleiul de migdale pe piele și lasă-l să acționeze timp de treizeci de minute. Clătește-ți apoi față fără să folosești săpun!  

Castraveții   

Sunt delicioși ca și gustare sănătoasă sau într-o salată, dar nu trebuie să mânanci foarte mulți castraveți pentru a te bucură  de beneficiile lor. Această legumă hrănitoare este, de asemenea, un ajutor de nădejde atunci când vrei să îți hidratezi pielea. Rade o jumătate de castravete curățat de coajă , aplică-l pe față, lasă-l să acționeze minim douăzeci de minute și înlătura-l prin clătire cu apă.

Mierea

Există câteva ingrediente cu care  nu poți da greș atunci când vine vorba de îngrijirea pielii, iar mierea este cu siguranță în fruntea listei. Mierea  a fost folosită în alimentație și că medicament  încă din Epoca de Piatră. Mierea este un hidratant natural care atrage umezeala din aer, lăsându-ți pielea hidratata și netedă, și poate ajută la distrugerea excesului de sebum care  înfunda  porii ducând la apariția coșurilor. Vei obține  mai multe beneficii folosind miere naturală, neprelucrată. Tot ce trebuie să faci este să întinzi mierea pe piele, să o lași să acționeze timp de minim douăzeci de minute, după care să îți clătești față cu apă călduță.  

Cum să ne menținem părul sănătos

Alimentație corectă

Influența externă nu va avea prea mare succes dacă nu mănânci corect – Strălucirea, volumul și creșterea sunt determinate în primul rând de dietă. Principalele „materiale de construcție” pentru părul sănătos sunt fierul, zincul, proteinele și acizii grași – include în dietă ta cât mai multe produse care conțin acești nutrienți. Încearca să nu excluzi din meniu carnea-în special puiul- și peștele.

Vitaminele

Chiar și cea mai echilibrată dietă trebuie să fie suplimentată. Suplimentele alimentare te pot ajută să îți păstrezi părul frumos și sănătos. Consulta un medic de specialitate care va selecta complexul optim de vitamine, oligoelemente și aminoacizi, ținând cont de caracteristicile individuale. De asemenea, nu uita de ceaiuri naturale și de suplimente din plante.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
prison puzzle jpg
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net