Scandal la Miss Zimbabwe! Câștigătoarea este o femeie albă

Zimbabwe va participa Miss Universe 2023, pe 18 noiembrie, pentru prima dată după 22 de ani. Deși revenirea Zimbabwe la Miss Universe Africa este o evoluție binevenită, nu toată lumea este mulțumită de câștigătoarea Brooke Bruk-Jackson, originară din capitala Harare. Asta pentru că este o femeie albă, când 98% din populația acestei țări este reprezentată de persoane de culoare. Pe locul al doilea în clasamentul modelelor s-au clasat femeile de culoare Amanda Mpofu și Nokutenda Malumbwa.

Brooke Bruk-Jackson va reprezenta Zimbabwe la Miss Universe 2023 (Foto: Instagram)
Brooke Bruk-Jackson va reprezenta Zimbabwe la Miss Universe 2023 (Foto: Instagram)

După ce a câștigat, Brooke a scris pe Instagram: „Am câștigat această coroană pentru această țară frumoasă, pentru a reprezenta Zimbabwe la nivel internațional și pentru a arăta lumii unicitatea Zimbabwe și a poporului său.” Cu toate acestea, Brooke-Jackson nu a primit prea multă simpatie din partea localnicilor indignați, care sunt de părere că o femeie de culoare ar fi trebuit să fie încoronată.

Concursul Miss Universe Zimbabwe, desfășurat săptămâna trecută pentru prima dată în ultimii 22 de ani, a stârnit controverse în țara africană. Potrivit Yahoo News, Zimbabwe, care în trecut a fost o colonie britanică, are o populație de peste 14 milioane de locuitori, dintre care doar 2% nu sunt de culoare. 

Încoronarea ei ca Miss Universe Zimbabwe a stârnit dezbateri intense pe rețelele de socializare, criticii susținând că titlul ei a fost părtinitor și rasist. Multe persoane consideră că Brooke a câștigat concursul de frumusețe doar pentru că este albă. De fapt, Brooke Bruk-Jackson este a doua femeie albă din Africa care a câștigat un concurs național de frumusețe în acest an; prima a fost Miss Africa de Sud, Natasha Joubert.

Nu pot să cred că lumea judecă o persoană pe baza culorii pielii ei. Dar asta nu mă defineşte pe mine, nu defineşte pe nimeni. Ţara noastră are o cultură diversă, are persoane de culori diferite.”, a răspus Miss Zimbabwe criticilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
tiff cluj gala deschidere
astrazeneca jpeg
bookkeeping 615384 1280 jpg
hol spital jpeg
eurovision jpg
Dealul Sanpetru din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (57) jpg
Heatwave (1) 1712718758115 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net